Antena Meniu Search
x

Finlanda vrea să renunțe la cursurile tradiționale de matematică sau istorie

Finlanda este pe punctul de a demara cea mai radicala reforma in educatie din istoria unui stat, renuntand la traditionalele materii, in favoarea educatiei pe baza de fenomen. Practic, in loc de matematica, fizica sau istorie, elevii finlandezi vor invata, spre exemplu, despre Uniunea Europeana si vor avea incluse elemente de economie, istorie, limbi straine si geografie in acest concept.

Practic, in loc de matematica, fizica sau istorie, elevii finlandezi vor invata, spre exemplu, despre Uniunea Europeana si vor avea incluse elemente de economie, istorie, limbi straine si geografie in acest concept. 

Finlanda are deja unul dintre cele mai bune sisteme educationale din lume, fiind tot timpul in pozitii bune in topul PISA, realizat de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, insa continua sa inoveze, iar acum ia in considerare cea mai radicala schimbare de pana in prezent, prin aceasta trecere de la predarea pe materii, la predarea pe fenomene.

Lectiile traditionale, ca literatura engleza sau fizica, sunt deja depasite pentru elevii de 16 ani din Helsinki. Astfel, pe acest segment, prin proiecte de cateva saptamani, ora de istorie, urmata de ora de chime este inlocuita de predarea unui fenomen ca Uniunea Europeana care inglobeaza mai multe elemente: de la georgrafie si politica la limbi straine. Ideea? Eliminarea uneia dintre cele mai mari probleme ale elevilor de pretutindeni: De ce as invata asta? Prin aceasta schimbare, fiecare subiect este ancorat in motivul pe care il ai ca sa-l inveti.

Continuarea pe Wall-Street.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Finlanda vrea să renunțe la cursurile tradiționale de matematică sau istorie