Antena Meniu Search
x

Video Flăcările fac prăpăd pe o insulă grecească preferată de români. Incendiul a fost provocat din greşeală de un bătrân

Incendiu major de vegetaţie într-unul din locurile preferate de vacanţă ale românilor. Flăcările fac prăpăd pe insula grecească Evia, iar zeci de pompieri, ajutaţi din aer de mai multe avioane, încearcă să ţină sub control urgia. Un bătrân a fost arestat pentru că ar fi provocat din greşeală focul. 

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 21:06

Vezi și

La lumina zilei, patru avioane şi un elicopter pentru stingerea incendiilor au început lupta cu urgia pe insula Evia. Aparatele de zbor intervin în special în zonele dificile, acolo unde pompierii nu au acces.

Autorităţile au folosit utilaje grele pentru a deschide calea autospecialelor

Incendiul a izbucnit joi după-amiază. Fumul negru s-a înălţat deasupra insulei, iar flăcările s-au văzut de la kilometri distanţă. Peste 80 de pompieri şi 24 de autospeciale s-au luptat cu focul toată noaptea ca să nu ajungă la o fabrică de ciment şi la o centrală electrică. Locuitorii unui sat din apropiere au fost puşi în alertă, dar nu au fost evacuaţi.

Localnic: Situaţia este critică. Totul depinde de cum suflă vântul.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Dacă suntem norocoşi şi vântul nu mai suflă aşa puternic, dimineaţă vor interveni avioanele.

Incendiul a fost provocat din greşeală de un apicultor de 75 de ani. Bărbatul a fost arestat şi amendat. Presa locală scrie că incidentul din insula Evia este primul major din 2023. Anul trecut, peste o mie de hectare de vegetaţie au fost distruse.

Preventiv, 200 de pompieri din şase ţări europene vor ajunge pe insulele elene pentru a ajuta la stingerea focarelor. Primii care au ajuns, în urmă cu două zile, au fost 40 de salvatori români. Au fost întâmpinaţi de ministrul adjunct pentru Crize Climatice şi Protecţie Civilă, care le-a mulţumit pentru intervenţiile lor 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Flăcările fac prăpăd pe o insulă grecească preferată de români. Incendiul a fost provocat din greşeală de un bătrân