Antena Meniu Search
x

Florence face ravagii în mai multe state americane. Bilanţul furtunii tropicale a ajuns la 32 de morţi

Florence face ravagii în mai multe state americane. Bilanţul furtunii tropicale a ajuns la 32 de morţi. Iar coşmarul nu s-a terminat încă. Ploile torenţiale vor continua câteva zile, iar inundaţiile încep să cuprindă regiuni unde locuitorii se credeau la adăpost. 

Vezi și

Florence face ravagii în mai multe state americane. Bilanţul furtunii tropicale a ajuns la 32 de morţi. Iar coşmarul nu s-a terminat încă. Ploile torenţiale vor continua câteva zile, iar inundaţiile încep să cuprindă regiuni unde locuitorii se credeau la adăpost. Mii de oameni ar putea rămâne, câteva săptămâni, fără apă potabilă şi curent electric.

Florence rămâne o ameninţare serioasă pentru locuitorii din Carolina de Nord, cea de Sud şi Virginia. Meteorologii fac un anunţ alarmant: în următoarele zile, furtuna nu va slăbi ci, dimpotrivă, va deveni şi mai puternică.

În unele regiuni, inundaţiile nu au ajuns încă la nivelul maxim. Prin urmare, este un dezastru monumental pentru statul nostru.

Printre victime se numără doi copii, unul de numai trei luni, altul de un an, smuls de o viitură din braţele mamei sale. Peste 1000 de salvatori, cu bărci şi elicoptere, încearcă să prevină noi pierderi de vieţi omeneşti.

În Carolina de Nord, statul cel mai greu lovit, un întreg oraş cu 120.000 de locuitori mai este legat de restul lumii printr-o singură şosea. Toate celelalte drumuri de acces sunt sub ape sau blocate. În total, 1200 de şosele închise. Şi aproape 400.000 de locuinţe fără curent electric.

Mai multe diguri ar putea ceda sub presiunea apelor care au ajuns la cote fără precedent. Iar inundaţiile au cuprins şi halde de deşeuri toxice, ceea ce sporeşte riscul poluării. Potrivit analiştilor economici, pagubele materiale pot ajunge la 22 de miliarde de dolari.

Pe lângă inundaţiile şi ploile interminabile, în statul Virginia s-a produs şi o tornadă.

Florence este doar unul din fenomenele devastatoare înregistrate, zilele acestea, pe planetă. Taifunul Mangkhut a făcut aproape 70 de victime în Filipine, China şi alte ţări asiatice. Iar în Nigeria, cel puţin 100 de oameni au murit în ultimele zile din cauza inundaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Florence face ravagii în mai multe state americane. Bilanţul furtunii tropicale a ajuns la 32 de morţi