Antena Meniu Search
x

Video De dorul mamei, a trecut Prutul înot. Băiatul de 14 ani era în grija bunicilor şi voia să ajungă în Italia: "El nu a ştiut că dacă trece, aici nu e mama lui"

Dorul de mamă l-a împins la un gest extrem pe un adolescent de 14 ani din Republica Moldova. Sătul să stea departe de cea care i-a dat viaţă, dar şi de sărăcie, a trecut Prutul înot pentru a ajunge la mama sa, care munceşte în Italia. Băiatul a fost lăsat în grija bunicilor în urmă cu o lună. 

de Lili Trifu

la 17.06.2023, 08:54

Vezi și

Ne aflăm în localitatea Drânceni, din judeţul Vaslui. Aici a fost găsit adolescentul de 14 ani, care în urmă cu numai câteva zile a plecat de acasă, din Republica Moldova. 

Irina Mirică, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Vaslui: Au informat despre faptul că au văzut o persoană suspectă în zonă care se deplasează dinspre malul râului Prut, către localitatea de frontieră românească Drânceni. 

Băiatul fusese lăsat în grija bunicilor, în urmă cu o lună

Băiatul a fost lăsat în grija bunicilor, în urmă cu o lună, atunci când mama a luat drumul străinătăţii pentru a-i asigura un trai mai bun. Pentru copil nu a contat că îl despart mii de kilometri de cea care i-a dat viaţă... dorul a fost mai greu de îndurat decât să traverseze Prutul. A plecat de acasă cu doar câteva haine într-un ghiozdan şi un telefon mobil.

Pe acelaşi subiect

Irina Mirică, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Vaslui: Din verificările efectuate în bazele de date, precum şi din declaraţiile persoanei. A rezultat faptul că este vorba despre un cetăţean minor, în vârstă de 14 ani, cu cetăţenie română şi şi italiană, care fusese lăsat în urmă cu o lună, la bunici pe teritoriu Republicii Moldova. 

Reporter: Ce spuneţi de gestul băiatului?

Localnică: Dar păi ce să spunem... vai de mama lui. El, copilul, a tras la mamă. Şi trebuia să se ducă după mamă, dar el nu a ştiut că dacă trece Prutul, aici nu e mama lui. 

Adolescentul a ajuns acum în grija celor de la DGASPC Vaslui

Adolescentul a ajuns acum în grija celor de la Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Romeo Creţu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui: În prezent el beneficiază de o măsură de protecţie specială. Este vorba de plasament în regim de urgenţă, iar în continuare se fac toate diligențele pentru ca situaţia copilului să fie clarificată, iar el să se bucure pe cât se poate, în situația dată de cele mai bune condiţii. 

Asistenţii sociali au reuşit într-un final să dea de mama băiatului, iar aceasta urmează să vină zilele următoare în România pentru a îşi lua copilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » De dorul mamei, a trecut Prutul înot. Băiatul de 14 ani era în grija bunicilor şi voia să ajungă în Italia: "El nu a ştiut că dacă trece, aici nu e mama lui"