Antena Meniu Search
x

Foto Fondatorul trupei Boney M, Frank Farian, a murit la 82 de ani

Producătorul muzical Frank Farian, celebru ca fondator al trupei Boney M, în anii '70, a murit la 82 de ani. Printre hiturile trupei se numără piese precum Daddy Cool sau Rasputin, care au răsunat timp de decenii în discoteci, în cluburi şi la petreceri. Acum, vestea tristă a fost anunţată de apropiaţii lui Frank Farian, care a murit în locuinţa sa din Miami.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 15:33

A murit Frank Farian. Celebrul producător muzical german, care a fondat trupa Boney M în anii '70, s-a stins din viaţă la 82 de ani, relatează Daily Mail.

A murit Frank Farian, fondatorul trupei Boney M

Bazele grupului Boney M. au fost puse, în 1976, de producătorul german Frank Farian. Stabilit iniţial în Germania de Vest, grupul a fost format din Liz Mitchell şi Marcia Barrett, originare din Jamaica, Maizie Williams din insula Montserrat şi Bobby Farrell din Aruba. Începând cu anii 1980, componenţa grupului a suferit mai multe modificări. Boney M. a lansat opt albume de studio care au fost vândute în peste 80 de milioane de copii.

Frank Farian, originar din Kirin, un orăşel din sud-vestul Germaniei, s-a născut sub numele de Frank Reuther. Acesta a murit în casa lui din Miami.

Pe acelaşi subiect

În 2022, Frank Farian a dezvăluit în timpul unui interviu că are o valvă pe inimă şi suferă de probleme cardiace. După operaţie, i s-ar fi prescris un medicament similar cu Viagra. "Mă bucur că sunt în viaţă", mărturisea el atunci.

Cine a fost Frank Farian, mort la 82 de ani

Frank Farian a fost un producător muzical și compozitor german, născut la 18 iulie 1941. El a avut un impact semnificativ în industria muzicală, jucând un rol important în dezvoltarea muzicii pop și dance.

Frank Farian a devenit faimos în anii '70 și '80 datorită contribuțiilor sale la formarea unor formații și proiecte muzicale de succes. Unul dintre cele mai notabile proiecte ale sale a fost grupul Boney M., care a cunoscut o popularitate mondială semnificativă. Farian a fost responsabil pentru producția și compunerea unor hituri precum "Daddy Cool", "Rivers of Babylon" și "Ma Baker".

Un aspect interesant al carierei lui Frank Farian a fost gestionarea identității vocale a membrilor Boney M. El a recrutat membri care să interpreteze melodiile în mod vizual, dar adesea a folosit voci de studio pentru înregistrări reale. Acest lucru a generat controverse în industrie, dar nu a afectat succesul formației.

Pe lângă Boney M., Farian a fost implicat și în alte proiecte muzicale, contribuind la producția unor hituri și având un impact semnificativ asupra evoluției muzicii pop în perioada sa activă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Fondatorul trupei Boney M, Frank Farian, a murit la 82 de ani