Antena Meniu Search
x

Video Viața bate filmul: Idan Amedi, din serialul Fauda, rănit grav în războiul Israel-Hamas. În ce stare este actorul

Război Israel - Hamas. Războiul sângeros dintre Israel și Hamas a intrat în a 4-a lună. Luptele se concentrează în centrul și sudul Fâșiei Gaza, iar oficialii de la Tel Aviv nu văd un sfârșit până nu elimină gruparea Hamas. Israelul se roagă acum pentru viaţa unui celebru actor şi cântăreţ, rănit în război. Idan Amedi, cunoscut din serialul "Fauda", a dat în urmă cu un an şi jumătate un interviu exclusiv în România, pentru Observator.  

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 20:45

Vezi și

Idan Amedi, cunoscut publicului români din Fauda, serialul-fenomen a cărui acţiune este chiar conflictul istoric dintre israelieni şi palestinieni, lupta de 80 de zile în Gaza. Ieri, el şi alţi soldaţi din unitatea sa au purtat bătălii în jurul oraşului Khan Younis. 

Idan Amedi a fost rănit şi a ajuns la spital în stare gravă

A fost operat şi este acum la Terapie Intensivă, în stare stabilă. În Israel, Amedi e considerat erou naţional, toţi se roagă pentru însănătoşirea lui. În urmă cu doi ani, Amedi a vorbit în singurul interviu dat presei din România, în exclusivitate pentru Observator, despre stagiul militar şi cariera de cântăreţ. 

  • Reporter: Poate un film să schimbe percepţia despre conflictul israeliano-palestinian?
  • Idan Amedi: Arta în orice formă poate schimba sentimente şi percepţii, opinii despre orice. 
  • Reporter: Cât este realitate şi cât este film? 
  • Idan Amedi: E o întrebare dificilă. Ced că este 50-50.
Pe acelaşi subiect

Întrebat când şi dacă se va termina acest conflict, Amedi a ales să răspundă în arabă.

  • Idan Amedi: O să răspund în arabă. În arabă, cuvântul este să dea Dumnezeu! Cu ajutorul lui Dumnezeu!

Când a fost dat ordinul de mobilizare, artistul a îmbrăcat uniforma militară și și-a anunțat fanii că filmul s-a transformat în realitate. 

Intrat în a 4-a lună de conflict, Tel Aviv anunță că anul acesta va fi marcat de vârsare de sânge

  • Daniel Hagari, IDF: Este în desfăşurare o activitate operaţională intensă şi complexă. Bătălii dificile au loc atât în centru, cât şi în sud. Luptele vor continua şi în 2024. 

De partea cealaltă, militanţii Hamas oferă date șocante despre starea războiului. Un palestinian din 100 a murit de la începutul campaniei sângeroase. Mai exact, 23.000 de oameni. Se fac presiuni pentru pace la nivel mondial. În timpul unui discurs electoral, președintele Joe Biden a fost întrerupt de un grup de protestatari pro-palestinieni. 

Aflat pentru a 4-a oară în Orientul Mijlociu, secretarul american de stat Antony Blinken s-a întâlnit cu premierul Netanyahu și alți oficiali la Tel Aviv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Viața bate filmul: Idan Amedi, din serialul Fauda, rănit grav în războiul Israel-Hamas. În ce stare este actorul