Antena Meniu Search
x

Video Forțați de creșterea explozivă a prețurilor, tot mai mulți pensionari britanici revin la muncă

Creşterea explozivă a preţurilor îi obligă pe tot mai mulţi pensionari din Marea Britanie să se întoarcă la muncă. Mai bine de o sută de mii de bărbaţi şi femei de peste 65 de ani şi-au reluat activitatea în ultimele luni, potrivit statisticilor oficiale. Iar sondajele arată că mulţi alţii sunt gata să ia aceeaşi decizie.

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 08:45

Vezi și

Numeroşi pensionari care se aşteptau să ducă o viaţă confortabilă la bătrâneţe se simt acum mult mai săraci, pe fondul scumpirii combustibililor şi mai ales a alimentelor. 

Ei sunt nevoiţi să caute de lucru deoarece pensia nu mai face faţă inflaţiei

Inflația crește galopant în Marea Britanie

Creșterea prețurilor petrol petrol și alimente de luna trecută a împins inflația din Marea Britanie la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, potrivit cifrelor oficiale. Analiștii sunt de părere că în acest context Banca Angliei ar putea dicta o creștere a ratei dobânzilor cu jumătate de procent, notează Reuters.

Săptămâna trecută, Oficiul Național de Statistică anunța că inflația anuală a prețurilor de consum a crescut în iunie la 9.4%, cel mai ridicat nivel din februarie 1982, în creștere de la 9.1% din luna mai și chiar și peste proiecțiile de 9,3% ale unor economiști.

De la începutul lunii decembrie 2021, Banca Angliei a majorat dobânda de referință de cinci ori într-un efort de a limita creșterea inflației și efectele acesteia asupra consumatorilor domestici. În ciuda faptului că experții sunt de părere că o decizie similară urmează să fie luată pe 4 august, ei subliniază faptul că o politică monetară mult prea agresivă poate crește riscul unei recesiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Forțați de creșterea explozivă a prețurilor, tot mai mulți pensionari britanici revin la muncă