Antena Meniu Search
x

Forţele armate ucrainene "au lichidat" încă un "luptător de elită" al lui Putin: "A luat parte la operaţiunile militare din Siria"

Rusia continuă să piardă personal militar de rang înalt în războiul din Ucraina. Forțele armate ucrainene anunţă că "au lichidat un alt luptător de elită al lui Putin". Potrivit ucrainenilor, Vyacheslav Maklagin a luat parte şi la operațiunile rușilor din Siria, anunţă Unian.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 09:43

Forţele armate ucrainene "au lichidat" încă un "luptător de elită" al lui Putin: "A luat parte la operaţiunile militare din Siria"
- Telegram

Anunţul citat de presa ucraineană a fost publicat iniţial pe canalul de Telegram Last Checkpoint.

Vyacheslav Maklagin s-a născut la Novoshakhtinsk în 1993. A absolvit Liceul nr. 4 și apoi a intrat la Universitatea Tehnică de Stat din Rusia de Sud. Programator și navigator de profesie, Maklagin s-a înrolat în armată, a luptat în Siria, unde a primit medalia Suvorov și premii "de merit" de la conducerea locală.

Vladimir Putin i-a acordat ofiţerului rus "Ordinul Curajului", informează presa din Rusia. "O pierdere de neînlocuit, grea pentru noi toți – pentru mama lui, tatăl său, soția lui, fiica lui, fratele său, camarazii săi de arme și toți compatrioții noștri. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor săi", a transmis serviciul de presă al armatei ruse.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 16

După mai bine de două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina situaţia rămâne tensionată. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului.

Preşedintele Volodimir Zelenski anunţă că a cerut guvernului de la Kiev să demareze un program de reconstrucţie pentru toate oraşele "distruse de ruşi", în timp ce autorităţile din Mariupol, oraş greu încercat de bombardamente ruseşti, anunţă că rezervele de hrană scad considerabil.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate naţională: "Putin a depăşit un prag decisiv"

Joi seară, la Interviurile lui Marius Pancu a fost invitat Hari Bucur-Marcu, expert în securitate naţională. De-a lungul activităţii sale, a urmărit şi analizat evoluţia politicilor de apărare și a alianțelor militare, cu precădere NATO, iar prin prisma experienţei sale vorbeşte despre subiectul care stă acum pe buzele tuturor, într-o radiografie a prezentului marcat de războiul Rusia - Ucraina, pornind de la efectele resimţite în România.

"Acest război nu are nicio raţiune. Este construit în mod artificial, pe un segment de oportunitate din partea agresorului. (...) A avut o fereastră pe care a vrut să o exploateze la maximum şi pentru asta a venit cu o retorică. Nu există nici acum o provocare sau un motiv pentru această agresiune - care era anunţată. (...) Denazificarea nu există. Recunoaşterea unui teritoriu ocupat de către o altă ţară prin agresarea ţării de la care a luat acest teritoriu ... Nu există în practica internaţională să obţină astfel recunoaşterea acelui teritoriu. Neutralitatea înseamnă cu totul altceva. O vedem la Finlanda, Suedia şi Elveţia, care toate sunt puternice din punct de vedere militar. E o confuzie conceptuală", a spus Hari Bucur-Marcu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Forţele armate ucrainene "au lichidat" încă un "luptător de elită" al lui Putin: "A luat parte la operaţiunile militare din Siria"