Meniu
Search
x

Fost oficial CIA: Vladimir Putin ar putea fi asasinat cu un "nenorocit de ciocan în cap"

Vladimir Putin ar putea fi asasinat cu un "nenorocit de ciocan în cap", chiar de către anturajul lui intim, crede un fost oficial al CIA, agenția de informații externe din Statele Unite.

De Redactia Observator la 27.06.2022, 17:54

Daniel Hoffman, un fost ofițer de rang înalt, șef al biroului CIA din Moscova, crede că apropiații lui Vladimir Putin ar putea încerca să îl elimine din funcție, din cauza invaziei haotice din Ucraina. Ofițerul de informații crede că orice încercare de a-l înlătura pe liderul de la Kremlin va fi rapidă și potențial letală.

"Acești băieți o vor face în secret, ca Putin să nu afle și să-i omoare primul. Se va întâmpla dintr-o dată. Și va fi mort. Nimeni nu o să-l întrebe, hei, Vladimir, nu ai vrea să pleci? Nu. Un nenorocit de ciocan în cap și e mort. Sau e vremea să-l ducă la sanatoriu", crede Hoffman.

Fostul ofițer a speculat că trei oficial din regimul actual ar putea pregăti o lovitură de stat - ministrul Apărării, Sergei Șoigu, șeful Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, și directorul FSB, Alexander Bortnikov. Fiecare dintre aceștia ar putea avea ambiții de putere după căderea lui Putin.

Ciocanul la care face referire Daniel Hoffman aduce aminte de asasinarea lui Leon Troțki, lider al Revoluției Sovietice, ucis la ordinele lui Iosif Stalin cu un spărgător de gheață în frunte.

Pe acelaşi subiect

Un al spion vine însă cu o altă variantă: asasinatul ar putea să nu mai fie luat în calcul, pentru că Vladimir Putin nu mai are multe zile de trăit, din cauza unor posibile boli grave. General-maiorul Kirilo Budanov susține aceste informații au fost obținute de către spionii din Kiev care s-au infiltrat în Kremlin.

​Război Rusia - Ucraina, ziua 124. Rusia susţine că soldaţii ucraineni se retrag haotic de lângă Lisichansk

Rusia a bombardat duminică dimineață Kievul pentru prima dată după trei săptămâni. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite, prin care şi o fetiţă de 7 ani. Un alt civil a murit în urma unui bombardament în oraşul Cerkasî. Armata rusă continuă să avanseze şi în Lugansk, unde este tot mai aproape să cucerească Lisichansk.

Între timp, la summit-ul anual G7 din Alpii bavarezi, liderii celor şapte democraţii cele mai industralizate au condamnat bombardamentele din Kiev şi au anunţat noi sancţiuni pentru Rusia. Vor introduce embargo pentru aurul rusesc şi vor o plafonare a preţului la carburant de către companiile petroliere. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fost oficial CIA: Vladimir Putin ar putea fi asasinat cu un "nenorocit de ciocan în cap"