Antena Meniu Search
x

Fost puşcaş marin american, rănit de ruşi pe front. Trevor Reed a fost eliberat anul trecut de Rusia, dar s-a dus să lupte în Ucraina

Război în Ucraina. Fostul puşcaş marin american Trevor Reed, care a fost arestat în Rusia şi apoi eliberat în cadrul unui schimb cu SUA, a fost rănit în Ucraina în timp ce lupta alături de armata ucraineană împotriva trupelor ruse, a confirmat marţi Departamentul de Stat al SUA.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 10:31

Trevor Reed "nu era implicat în nicio activitate (în Ucraina) pentru guvernul american", a mai ţinut să precizeze o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters.

În urma rănilor suferite, el a fost transferat în Germania pentru tratament medical, cu ajutorul unei organizaţii guvernamentale, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Trevor Reed a fost arestat în Rusia după ce, fiind în stare de ebrietate, a atacat un poliţist rus. În urma tratativelor dintre Washington şi Moscova, el a fost predat autorităţilor americane în schimbul unui pilot rus, Konstantin Iaroşenko, condamnat pentru trafic de droguri în SUA.

Ucraina ar fi reuşit să înroleze de la începutul războiului 12.000 de mercenari străini

La puţin timp după invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în ''legiunea internaţională'' a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei ţări.

Potrivit unor date prezentate de Ministerul rus al Apărării luna aceasta, neconfirmate de vreo altă rusă, Ucraina ar fi reuşit să înroleze astfel de la începutul războiului circa 12.000 de mercenari străini, dintre care în prezent ar mai fi activi pe front peste 2.000, iar ceilalţi fie au părăsit între timp Ucraina, fie au căzut victime în luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Fost puşcaş marin american, rănit de ruşi pe front. Trevor Reed a fost eliberat anul trecut de Rusia, dar s-a dus să lupte în Ucraina