Antena Meniu Search
x

Fotografia Anului: Ursul polar care doarme visător ​​pe un aisberg. Şi un român a impresionat cu o poză spectaculoasă

O fotografie cu un urs polar care doarme liniştit ​​pe un aisberg, realizată de un fotograf amator, Nima Sarikhan din Marea Britanie, a câştigat premiul Poza Anului, la categoria Animale Sălbatice, în cadrul People's Choice Award.

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 16:21

Nima Sarikhan a surprins poza în arhipelagul Svalbard din Norvegia după trei zile în care a căutat urși polari prin ceața deasă. "Imaginea uluitoare și emoționantă realizată de Sarikhani ne lasă să vedem frumusețea și fragilitatea planetei noastre. Fotografia care ne îndeamnă la reflecţie este o reamintire clară a legăturii puternice dintre un animal și habitatul său și servește ca o reprezentare vizuală a impactului negativ al încălzirii climatice și al pierderii habitatului",  a declarat Douglas Gurr, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Marea Britanie.

Câștigătorul a spus că, deși schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, speră că fotografia sa inspiră speranță. Fanii naturii sălbatice au fost invitaţi să voteze poza anului dintr-o listă scurtă de 25 de imagini. În total în competiţie s-au aflat 50.000 de lucrări din peste 90 de țări.

Alți patru finaliști excepționali au fost foarte lăudați. Pe lista acestora s-a aflat şi un român, Daniel Dencescu care a petrecut ore întregi urmărind graurii în jurul Romei  Daniel era hipnotizat de mișcările graurilor. În fiecare zi, după ce se hrăneau, se adunau în număr mare și dădeau spectacole aeriene fermecatoare, cunoscute sub numele de murmurul graurilor. În cele din urmă, a reuşit să-i surprindă chiar în timp ce formau pe cer o pasăre. Vezi imaginea în Galeria foto

La fel de apreciat a fost şi fotograful Tzahi Finkelstein care a pozat în Valea Jezreel din Israel "o testoasă fericită", chiar în clipa în care o libelulă a aterizat pe nasul ei. Un alt fotograf, Mark Boyd, a surprins momentul tandru în care două mame leoaice iubesc un pui, după ce s-au întors de la vânătoare, în Kenya. Iar Audun Rikardsen a pozat într-un fiord din Tromsø, nordul Norvegiei, meduzele sub Aurora Boreală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Fotografia Anului: Ursul polar care doarme visător ​​pe un aisberg. Şi un român a impresionat cu o poză spectaculoasă