Antena Meniu Search
x

Franţa a ieşit în stradă împotriva lui Emmanuel Macron! Oamenii au protestat faţă de reforma legii impusă de preşedinte

Zeci de mii de oameni au răspuns apelului lansat de principalele sindicate franceze şi au protestat faţă de reforma legii muncii impusă de noul preşedinte

Vezi și

Zeci de mii de oameni au răspuns apelului lansat de principalele sindicate franceze şi au protestat faţă de reforma legii muncii impusă de noul preşedinte. În Paris, unde a fost şi cea mai mare mobilizare, manifestaţiile au devenit violente.

Furia oamenilor faţă de noua lege care îşi propune să trimită în şomaj 120 de mii de angajaţi în următorii 5 an, iar celorlalţi să le îngheţe salariile a devenit, pe alocuri, explozivă. În Paris, unde organizatorii spun că au ieşit în stradă 50 de mii de persoane, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a calma un grup de manifestanţi violenţi.

Tinerii, care purtau cagule pe faţă, au atacat sediul unei bănci şi au devastat mai multe magazine înainte de a fi arestaţi de forţele de ordine. 

Cele mai importante nouă sindicate franceze s-au unit, pentru prima dată în ultimii 10 ani, şi au chemat oamenii în stradă. 30 la sută din zboruri au fost anulate pe aeroporturile franceze, iar cele mai multe dintre şcoli au rămas închise.

Şi transportul public a fost perturbat. Totuşi, protestul nu a avut nici pe departe amploarea anunţată. Din cei 5,4 milioane de oameni aşteptaţi la manifestaţii, sindicatele spun că au ieşit în stradă 600 de mii. Cifrele oferite de poliţie sunt la jumătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Franţa a ieşit în stradă împotriva lui Emmanuel Macron! Oamenii au protestat faţă de reforma legii impusă de preşedinte