Antena Meniu Search
x

Franța are îndoieli rezonabile privind incidentul aerian în care ar fi murit Prigojin: "Încă nu ştim condiţiile în care a avut loc"

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Olivier Veran, a declarat joi că există "îndoieli rezonabile" cu privire la "condiţiile" accidentului aerian în care se presupune că a murit şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, la originea unei rebeliuni în iunie în Rusia, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 14:16

Franța are îndoieli rezonabile privind incidentul aerian în care ar fi murit Prigojin: "Încă nu ştim condiţiile în care a avut loc"
Franța are îndoieli rezonabile privind incidentul aerian în care ar fi murit Prigojin: "Încă nu ştim condiţiile în care a avut loc" - Profimedia Images

În timp ce preşedintele american Joe Biden a spus miercuri că "în Rusia se întâmplă puţine lucruri fără ca Putin să aibă vreo legătură", Veran, chestionat pe postul public de televiziune France 2, a declarat: "În principiu, este un adevăr care poate fi stabilit'.

"Încă nu ştim condiţiile în care a avut loc acest accident. Putem avea îndoieli rezonabile", a argumentat purtătorul de cuvânt al guvernului, fără a menţiona în mod explicit amprenta Kremlinului asupra acestui accident care i-ar fi costat viaţa pe Evgheni Prigojin, adjunctul său şi alţi opt pasageri la nord-vest de Moscova.

În opinia lui Veran, Evgheni Prigojin este înainte de toate "omul muncii murdare a lui Putin. Ceea ce el a comis este inseparabil de politica lui Putin de a-i încredinţa responsabilitatea de a efectua aceste abuzuri în fruntea grupului Wagner"."Prigojin lasă în urmă gropi comune. Lasă în urma lui o mizerie într-o mare parte a globului, mă gândesc la Africa, Ucraina, Rusia însăşi", a insistat el.

Evgheni Prigojin a instigat la o rebeliune în iunie împotriva Statului Major rus şi a ministrului Apărării, Serghei Şoigu, condusă de oamenii săi, care au capturat pentru scurt timp locuri militare din sudul Rusiei înainte de a se îndrepta spre Moscova.

Vladimir Putin l-a numit "trădător", fără să-i spună numele. Prigojin renunţase rapid la această revoltă, în plin conflict în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Franța are îndoieli rezonabile privind incidentul aerian în care ar fi murit Prigojin: "Încă nu ştim condiţiile în care a avut loc"