Antena Meniu Search
x

Video Franța are un nou guvern, condus de Gabriel Attal. Fostul lui partener, numit ministru de Externe

Franţa şi-a anunţat, aseară, noul guvern, condus de premierul Gabriel Attal. Un grup restrâns de 14 miniștri, șapte femei și șapte bărbați, vor gestiona de azi problemele ţării, printre ei aflându-se şi Stéphane Séjourné, fostul partener de viață al lui Attal. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost numit în funcţia de ministru de Externe al Franței. Cei doi bărbați nu și-au confirmat public despărțirea, dar, în declarația din octombrie la Înalta Autoritate pentru Transparență în Viața Publică, Attal a declarat că nu are niciun partener. 

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 22:09

Vezi și

Preşedintele francez Emmanuel Macron a prezentat vineri, în prima şedinţă a noului său Guvern condus de către Gabriel Attal, la Palatul Élysée, marile orientări celor 11 miniştri şi trei miniştri delegaţi numiţi cu o zi mai înainte, relatează Le Figaro.

”Vă cer solidaritate şi viteză, care sunt condiţiile eficienţei”, le-a spus el miniştrilor săi. ”Aştept de la voi rezultate, rezultate şi iar rezultate”, a subliniat el.

Şeful statului a evocat o ”întoarcere la rădăcinile” Partidului ”République en Marche!”, pe care l-a înfiinţat în prima sa campanie prezidenţială şi a cerut o ”depăşire în servirea ţării”, potrivit ”spiritului din 2017”.

Emmanuel Macron, la prima ședință a noului guvern: Vreau revoluționari

”Aceasta este o responsabilitate istorică. Fiţi la înălţime”, le-a spus el miniştrilor din primul Guvern Attal. El şi-a exprimat dorinţa unui Guvern marcat de ”disciplina republicană”. ”Nu vreau stări de spirit, vreau starea serviciilor”, a cerut el. ”Nu vreau miniştri care administrează, vreau miniştri care acţionează. Nu vreau gestionari, vreau revoluţionari”, a cerut şeful statului.

După ce toţi miniştrii s-au reunit la o masă lungă la Palatul Élysée, camerele de luat imagini s-au retras, iar şedinţa a avut loc cu uşile închise. ”Un Guvern adunat, la muncă!”, a spus Macron înainte ca uşile să se închidă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Franța are un nou guvern, condus de Gabriel Attal. Fostul lui partener, numit ministru de Externe