Antena Meniu Search
x

Video Franța intensifică măsurile de securitate în noaptea de Revelion, din cauza amenințărilor teroriste

Franţa va înteţi măsurile de securitate de Anul Nou, totul în contextul în care ameninţarea teroristă din ţară este foarte ridicată. Aproximativ 90.000 de poliţişti vor fi trimişi în toată Franţa dintre care 6.000 în Paris. În plus, alţi 5.000 de soldaţi dintr-o unitate creată pentru a face față amenințărilor teroriste vor fi prezenţi în seara dintre ani. Ministrul francez de Interne a declarat că măsurile sunt necesare întrucât războiul dintre Israel şi Hamas a dus la creşterea. Şi la New York vor fi trimişi numeroşi poliţişti în Times Square pentru a păstra ordinea de revelion. 

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 09:28

Franța intensifică măsurile de securitate în noaptea de Revelion, din cauza amenințărilor teroriste - Shutterstock

Franţa va desfăşura un număr mare de poliţişti şi militari pentru evenimentele de Anul Nou din acest weekend din cauza ameninţării teroriste "foarte mari" cu care se confruntă ţara, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin, transmite Reuters.

Darmanin a informat că vor fi aproximativ 90.000 de poliţişti desfăşuraţi în întreaga Franţă, dintre care 6.000 la Paris. Vor mai fi 5.000 de soldaţi dislocaţi din unitatea "Sentinelle", înfiinţată pentru a face faţă ameninţărilor teroriste.

"Am cerut o prezenţă extrem de mare a poliţiei şi a forţelor de securitate, având în vedere contextul ameninţării teroriste foarte ridicate din cauza, în mod clar, a ceea ce se întâmplă în Israel şi în Palestina", le-a spus Darmanin reporterilor.

Oficiali europeni de securitate au declarat că există un risc tot mai mare de atacuri din partea islamiştilor radicalizaţi de războiul Israel-Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Franța intensifică măsurile de securitate în noaptea de Revelion, din cauza amenințărilor teroriste