Antena Meniu Search
x

Franţa nu trimite trupe, dar trimite blindate şi rachete: "Ucraina are o nevoie urgentă"

Război în Ucraina. Franța va livra sute de vehicule blindate vechi și rachete sol-aer noi Ucrainei, a declarat duminică ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, scrie Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 15:57

Franţa nu trimite trupe, dar trimite blindate şi rachete: "Ucraina are o nevoie urgentă"
- Profimedia

Într-un interviu acordat publicației La Tribune Dimanche, Lecornu a declarat că președintele Emmanuel Macron, în urma discuțiilor cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, i-a cerut să pregătească un nou pachet de ajutor, care va include echipamente franceze vechi, dar încă funcționale.

Franța are în vedere furnizarea a sute de transportoare de trupe de primă linie

„Armata ucraineană trebuie să apere o linie de front foarte lungă, ceea ce necesită vehicule blindate; acest lucru este absolut crucial pentru mobilitatea trupelor și face parte din solicitările ucrainene", a spus el.

Acesta a precizat că Franța are în vedere furnizarea a sute de transportoare de trupe de primă linie în 2024 și la începutul anului 2025, dar și a unui lot de rachete sol-aer.

„Ucraina are o nevoie urgentă de o apărare sol-aer mai bună ... Rusia își intensifică loviturile, în special asupra civililor și a infrastructurii civile", a declarat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Franţa nu trimite trupe, dar trimite blindate şi rachete: "Ucraina are o nevoie urgentă"