Antena Meniu Search
x

Franta ramane sub domnia caniculei

Canicula care a domnit toata luna iulie in Franta continua si in august. Ieri, temperatura s-a situat cu sase pana la zece grade peste cea normala, iar in sud-vestul tarii s-a apropiat chiar de 40 de grade

Vezi și

Meteorologii francezi au calculat ca luna iulie a fost una din cele mai calduroase din ultimul secol. Iar in august ar putea fi si mai cald. La Paris, termometrele aratau, ieri, 35 de grade, cu noua mai mult decat media normala. Copiii profita de ocazie ca sa se scalde in fantani, fara sa-i opreasca nimeni. La fel de fericiti sunt si turistii, mai ales cei din tari mai racoroase. “Soarele face ca totul sa arate mai bine, mult mai stralucitor. Am mers pe afara fara haina sau jacheta. Este pur si simplu minunat” a declarat un meteorology francez.

Mai nemultumiti sunt, sau doar se prefac ca sunt, cei care s-au refugiat in Europa tocmai ca sa scape de caldura de la ei acasa. “Doream sa fie mai racoare, asa ca m-am dus in Anglia, asteptandu-ma la timp noros, cum e de obicei si, cand colo, am murit de caldura. Iar acum vin la Paris si e exact la fel”, a adaugat barbatul

Temperatura ramane, totusi, sub recordul de peste 40 de grade, inregistrat in 1947. Chiar si asa, medicii le recomanda parizienilor sa nu uite de crema de protectie impotriva soarelui si sa aiba mereu la ei sticle cu apa, mai ales daca ies cu copiii. “Am doua sticle cu apa in sac, deci urmez sfaturile medicilor. Este bine ca ne dau asemenea informatii, pentru ca avem tendinta sa le uitam”, a spus o femeie.

Meteorologii dau vina, pentru canicula, pe un val de aer cald venit din nordul Africii. Primaria din Paris a inceput supravegherea persoanelor in varsta si cu sanatate fragila, pentru a evita repetarea catastrofei din 2003, cand caldura a facut mii de victime in Franta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Franta ramane sub domnia caniculei