Antena Meniu Search
x

Video Franţa şi Anglia sub ape, după ploile de proporţii biblice. Oamenii s-au trezit cu copaci prăbuşiţi peste maşini şi case

Furtuni violente au făcut prăpăd în Vestul Europei. Sudul Franţei este sub ape şi cel puţin 2 oameni au fost daţi dispăruţi. Zeci de persoane au avut nevoie de pompieri pentru a scăpa cu viaţă din mijlocul puhoaielor. O ploaie torenţială a adus haos în trafic şi la Londra.

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 22:06

Vezi și

Ca după potop, aşa arată sudul Franţei după ce în două ore a plouat cât pentru două luni. Case şi culturi sunt sub ape. Pe străzi s-au format torenţi uriaşi, prin care şoferii au inaintat cu greu. 

''Nu ştiu dacă voi ajunge (la timp la muncă, n.r.). Este chiar aici, aproape, dar nivelul apei este destul de ridicat.'' 

Sute de oameni au apelat la serviciul de urgenţă după ce au fost înconjuraţi de ape pe şosele ori s-au trezit cu copaci prăbuşiţi peste maşini şi case. Vremea capricioasă le va da bătăi de cap francezilor şi în orele următoare. 18 departamente rămân sub avertizari de cod roşu şi portocaliu de ploi şi grindină.  

Metroul londonez nu a putut opri ore bune în mai multe staţii

De cealaltă parte a Canalului Mânecii, mai multe zone din Londra sunt sub ape, tot după o ploaie de proporţii biblice. A fost haos în trafic. În doar câteva minute, marile bulevarde şi chiar benzile de rulare de pe celebrul Tower Bridge s-au umplut de apă. Metroul londonez nu a oprit ore bune în mai multe staţii, iar la suprafaţă s-au format ambuteiaje uriaşe. 

Iar ploile care au afectat Franţa şi Anglia ajung şi la noi în weekend. De luni, toamna îşi intră în drepturi. Temperaturile scad sub 25 de grade în toată ţara, iar pe alocuri nu vor depăşi 18 grade şi se înmulţesc furtunile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Franţa şi Anglia sub ape, după ploile de proporţii biblice. Oamenii s-au trezit cu copaci prăbuşiţi peste maşini şi case