Antena Meniu Search
x

Video Explicaţiile din spatele "ceţii portocalii" care a cuprins New York-ul. Peisaje desprinse dintr-un film post-apocaliptic în cel mai mare oraş din SUA

Milioane de americani sunt îndemnaţi să rămână în case după ce poluarea din aer a atins un nivel periculos. De vină sunt incendiile de vegetaţie din Canada, care au purtat fumul până pe coasta de est a Statelor Unite. Mii de zboruri au fost anulate sau întârziate, meciurile de baseball au fost suspendate, iar numărul mare de măşti de protecţie vândute aminteşte de perioada pandemiei.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 21:27

Vezi și

În New York, peisajul pare a fi desprins dintr-un film post-apocaliptic. Celebrele poduri din Manhattan şi Brooklyn sau clădirea Empire State erau învăluite într-un fum portocaliu prin care abia se mai văd. Din cauza poluării, ochii locuitorilor şi turiştilor s-au iritat, iar în jur se simte în continuu miros de ars. Indicele de calitate a aerului, care trebuie să fie la 50, a explodat brusc.

Eric Adams, primar New York: Indicele de calitate a aerului a atins 484, un nivel primejdios. Acesta este cel mai înalt indice, din informaţiile noastre, din anii '60 până în prezent.

Din cauza fumului, aeroportul La Guardia din New York şi cel din Pennsylvania au suspendat aterizarea pentru Sute de curse aeriene au fost suspendate. Unii pasageri au avut parte de întârzieri de două ore pentru un zbor de 35 de minute.

Statele Carolina de Nord şi Indiana sunt şi ele afectate

Meciurile de baseball, cursele de cai şi orele de educaţie fizică în aer liber au fost anulate. Oamenii au fost îndemnaţi să rămână în case.

Kathy Hpchul, guvernatoarea statului New York: Nu este nevoie să ieșiţi și să alergaţi în seara asta, nu este nevoie să ieșiţi și să vă plimbaţi, nu este nevoie să scoateţi copilul la plimbare în cărucior. Nu este un moment sigur pentru a face lucrurile acestea, vă repet.

Smogul s-a simţit şi în interior. Un spectacol de pe Broadway a fost oprit după ce actriţei i s-a făcut rău. În statul New York, autorităţile pun la bătaie un milion de măşti de protecţie N95. Sunt singurele care fac faţă acestui grad de poluare. Vizitatorii din marile oraşe au dat buzna în farmacii.

Farmacistă: Le-am recomandat să poarte măști și am cumpărat măști suplimentare. Eu, fiind astmatică, eram puțin îngrijorată înainte de a veni astăzi aici. Este foarte neașteptat, s-a întâmplat din senin.

Fumul este purtat din Canada până la sud de graniţă

Imaginile din satelit arată cum fumul este purtat din Canada până la sud de graniţă. Acolo, pompierii se luptă şi acum cu peste 400 de incendii de vegetaţie. 150 dintre ele sunt scăpate de sub control. În provincia British Columbia, elicopterele incendiază hectare de vegetaţie pentru ca flăcările să nu se răspândească. Statele Unite au trimis 600 de oameni în ţara vecină, dar eforturile lor abia se simt. Asta înseamnă veşti bune şi pentru americani.

Zack Taylor, meteorolog: Din păcate, nu ne aşteptăm la o îmbunătățire cel puțin până la sfârșitul săptămânii. Probabil vom avea parte de o calitate proastă a aerului și condiții destul de periculoase de calitate a aerului.

Potrivit autorităţilor canadiene, actualul sezon de incendii de vegetaţie va fi cel mai grav din istoria ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Explicaţiile din spatele "ceţii portocalii" care a cuprins New York-ul. Peisaje desprinse dintr-un film post-apocaliptic în cel mai mare oraş din SUA