Funeraliile fostului preşedinte haitian Jovenel Moise vor avea loc pe 23 iulie. La înmormântare este aşteptată şi văduva acestuia, internată la Miami

De Redactia Observator.
Publicat: 17.07.2021, 14:55.
Actualizat: 17.07.2021, 21:18

Funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moïse, asasinat la 7 iulie, de un comando străin, vor avea loc la 23 iulie. La funeralii va asista şi văduva acestuia, rănită în atac şi spitalizată la Miami, notează news.ro.

Funeraliile fostului preşedinte haitian Jovenel Moise vor avea loc pe 23 iulie. La înmormântare este aşteptată şi văduva acestuia, internată la Miami

Profimedia

Înmormântarea va avea loc la Cap-Haitien, a anunţat premierul interimar Claude Joseph. Între timp a revenit în Haiti şi fostul preşedinte Jean-Bertrand Artistide, el fiind aşteptat de sute de susţinători. Aristide, primul preşedinte ales în Haiti, era în Cuba de la finalul lunii iunie, pentru a se trata de Covid-19.

Preşedintele haitian Jovenel Moïse a fost ucis la 7 iulie, de 28 de mercenari străini. Martine Moïse, soţia sa, a fost rănită în atac şi a fost transportată la Miami pentru tratament. Autorităţile haitiene au arestat săptămâna trecută doi americani de origine haitiană, Joseph Vincent şi James Solages, acuzaţi de faptul că participat împreună cu 26 de cetăţeni columbieni la operaţiunea în care a fost asasinat şeful statului haitian.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: