Antena Meniu Search
x

Video Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au paralizat Londra. David Beckham, surprins stând la coada kilometrică pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei

Londra este un oraş complet blocat, în aşteptarea funeraliilor secolului. Cu greu mai găseşti o cameră de hotel, iar dacă ai noroc, este la suprapreţ. Nici locuri în avioanele care duc în capitala Marii Britanii în acest weekend nu prea mai sunt. Autorităţile estimează că un milion de oameni vor veni la Londra din întreaga lume pentru a lua parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Sunt în continuare cozi uriaşe şi pentru cei care vor să-şi ia rămas bun de la suverană.  

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.09.2022, 13:16

Vezi și

Nu mai avem nicio cameră liberă -este răspunsul pe care îl primesc cei mai mulţi dintre cei care ajung la Londra zilele acestea.

Turist: E plin! Noi am luat cameră la ultimul etaj. Dar este totul ocupat.

David Beckham, surprins stând la coada kilometrică pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei

Cererea uriaşă a dus şi la creşterea preţurilor. La un hotel situat la 5 km de centrul Londrei, preţul pentru o noapte de cazare pentru două persoane a ajuns la 1400 de lire. De cinci ori mai mult decât ar da în prima duminică după înmormântarea reginei. Singura speranţă pentru cei rămaşi fără cazare sunt anulările. 

Pe acelaşi subiect

Recepţioneră: Nu pot garanta ceva să fiu sinceră, dar este de aşteptat să avem şi nişte anulări, aşa că nu ştii niciodată, poate va fi valabil încă o cameră single, dar nu pot garanta ceva.

La suprapreţ este să şi zbori spre Londra, chiar şi atunci când stai în Regatul Unit. Un zbor de la Newcastle costă peste 400 de lire sterline, faţă de 99 în mod normal. Iar dacă totuşi ajungi la Londra zilele acestea, trebuie să te înarmezi cu foarte multă răbdare. Autorităţile au anunţat că numeroase străzi vor fi blocate, iar circulaţia metroului şi a trenurilor ar putea fi întreruptă câteva ore, pe parcursul funeraliilor. Timp de o jumătate de oră şi spaţiul aerian al Londrei va fi închis.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Pentru a evita tot acest zgomot din zona Westminster, zborurile vor fi deviate sau vor înregistra întârzieri considerabile luni, pe Aeroportul din Heathrow. Companiile aeriene îi vor anunţa pe călători, iar, în momentul în care zborul este anulat, sunt rugaţi să rămână acasă. 

Pentru cei veniţi din ţara noastră, toată această agitaţie pare ceva normal. 

Reporter-român: Aglomerat?

Nu chiar. Spre deosebire de Bucureşti, de unde vin, mi se pare, inclusiv acum, destul de liber, e super ok. 

Cel mai aglomerat loc din capitala Regatului este fără îndoială zona Palatului Westminster, unde este depus trupul neînsufleţit al reginei. Noaptea trecută la coadă s-a aşezat şi fostul fotbalist David Beckham. El a povestit cu cei din jur şi la un moment dat le-a adus gogoşi.   

David Beckham, fost fotbalist: Cu toţii vrem să ne aflăm aici, vrem să experimentăm ceva prin care să sărbătorim viaţa uimitoare a Reginei noastre. Ceva de genul acesta este menit să împărtăşim împreună. Dovadă că stăm aici la coadă şi mâncăm chipsuri, lămâi, sandvişuri, bem cafea împreună. Cred că, noi toţi, am ajuns aici în urmă cu 12 ore. Genunchii încă rezistă bine, problemele sunt la spate.

Pentru a împiedica un blocaj total, timp de 6 ore autorităţile nu i-au mai lăsat pe oameni să se aşeze la coada care ajunsese la 8 kilometri.

Foste angajate: Amândouă am lucrat la Palatul Buckingham, deci a venit timpul să ne luăm şi noi la revedere de la Regină.

Cu întreg oraşul blocat, mobilizare generală este şi în rândul poliţiei. 10,000 de agenţi patrulează pe străzi în fiecare zi. Chiar şi aşa, în această dimineaţă un incident grav a avut loc chiar în aproape de Westminster Hall. Doi agenţi au fost înjunghiaţi pe stradă şi au ajuns în spital. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani a fost reţinut, dar nu se ştie încă de ce a comis un astfel de gest. 

Sadiq Khan, primarul Londrei: Este un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care sunt expuşi agenţii noştri de poliţie din toată ţara în fiecare zi, când se îmbracă în uniformă.

În această seară la catafalcul reginei vor veni toţi cei patru copii ai ei, pentru Priveghiul Prinţilor.  Noul rege vine direct din Ţara Galilor, ultima sa oprire din primul turneu în Marea Britanie, în calitate de rege. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au paralizat Londra. David Beckham, surprins stând la coada kilometrică pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei