Antena Meniu Search
x

Video Furtună de zăpadă, cu tunete şi fulgere. Fenomenul meteo rar, care s-a petrecut şi în România acum 3 ani, i-a uimit pe americani

Un fenomen rar întâlnit, furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere, i-a siderat pe americanii din oraşele de la graniţa cu Canada. Dincolo de spectacolul naturii, localnicii au primit şi un avertisment de la meterologi: se anunţă zăpadă de doi metri. 

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 20:50

Vezi și

Milioane de americani care locuiesc în apropiere de Marile Lacuri se pregătesc pentru o răbufnire teribilă a iernii. Primul semn al vremii extreme a fost un fenomen bizar, în apropiere de oraşul Buffalo. A nins abundent, în vreme ce fulgerele brăzdau cerul, iar tunetele bubuiau. Un meteorolog a fost printre puţinii localnici care nu au fost înspăimântaţi de vijelie: "Şi ninsoare, şi vânt ... Am reuşit! E o furtună cu fulgere şi tunete, este cea mai încărcată de electricitate furtună de zăpadă, pe care am văzut-o vreodată! Uimitor!"

Vreme extremă. Zone din SUA vor fi îngropate în nămeţi

Locuitorii din Buffalo vor trebui să se descurce cu un strat de zăpadă care ar putea ajunge până duminică până la 1,5 metri. Sute de maşini de deszăpezire au fost trimise pe străzi şi mii de tone de sare vor fi aruncate pe şosele. În mai multe părţi din statul New York, autorităţile au declarat stare de urgenţă. Ninsorile abundente ar putea paraliza şi zone întinse din Michigan, Ohio şi Pennsylvania. 

"Vorbim despre o furtună majoră. Acesta este considerat un eveniment extrem, un eveniment meteorologic extrem. Asta înseamnă că este periculos şi mai înseamnă că poate pune viaţa în pericol", a declarat Kathy Hochul, guvernatorul statului New York.

Fenomenul meteo s-a petrecut şi în România

Aceeaşi vreme extremă i-a uimit acum trei ani şi pe localnicii din Smeeni, Buzău. La mijlocul lui ianurie, cerul era luminat de fulgere, ca vara, iar tunetele se auzeau de la kilometri distanţă. Meterologii numesc fenomenul Thundersnow şi spun că apare când se întâlnesc două mase de aer. Una rece, care rămâne mai aproape de sol, şi alta caldă şi umedă, care se ridică. În atmosfera încărcată electric, apar tunetele şi fulgerele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Furtună de zăpadă, cu tunete şi fulgere. Fenomenul meteo rar, care s-a petrecut şi în România acum 3 ani, i-a uimit pe americani