Antena Meniu Search
x

Galerie foto Furtuna de zăpadă din Grecia a provocat haos: vaccinări oprite, străzi blocate, transport dat peste cap

Vremea capricioasă a lovit din plin Grecia. Atena a fost afectată de o puternică furtună de zăpadă, lucru mai puţin obişnuit în capitală. Stratul consistent de omăt, dar şi rafalele puternice de vânt au dus la înteruperea mai multor servicii. Marți, vaccinările împotriva COVID-19 au fost sistate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 16.02.2021, 19:28

  • Atena a fost acoperită de un strat consistent de zăpadă
  • Marți, vaccinările împotriva COVID-19 au fost întrerupte

Zăpada abundentă a acoperit monumentele istorice din Atena și a oprit, marți, vaccinările împotriva COVID-19, în capitala Greciei. Vremea neprietenoasă a dat peste cap numeroase servicii din toată țara.

Furtuna de zăpadă, o priveliște neobișnuită în Atena, a oprit, de asemenea, majoritatea serviciilor de transport public, în timp ce copacii răsturnați au provocat blocaje în mai multe suburbii.  Zăpada este frecventă în munții Greciei și în nordul țării, dar este mult mai rară în capitală. Oamenii au ieșit cu precauție afară, dar nu au ezitat să facă fotografii pe străzile acoperite de omăt.

Unii copii au lipsit de la cursurile online pentru a se juca. De asemenea, câţiva adulți chiar au ieşit cu schiuri, pentru a le folosi pe pantele deluroase ale capitalei. Un bărbat a schiat pe un deal de lângă Acropole, potrivit apnews.com

Autorităţile locale au intervenit în zonele afectate

Plugurile de zăpadă au curățat străzile de gheață și zăpadă. Marţi, temperaturile au fost în jurul nivelului de îngheț. Secțiuni de pe autostrada principală a Greciei au fost închise, iar majoritatea serviciilor de feribot către insule au fost anulate, în timp ce zborurile de la aeroporturile regionale către Atena au fost întrerupte.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Grec de Pompieri, Vassilis Vathrakoyiannis, a declarat că serviciul a primit peste 600 de apeluri pentru asistență. O soluţie a fost găsită şi pentru rezolvarea urgenţelor medicale. 

''Vaccinările au fost amânate, dar am ajutat la transportarea medicilor și a personalului medical acolo unde este necesar și am ajutat tehnicienii energetici să ajungă la stâlpii de electricitate deteriorați în zonele în care accesul a fost dificil'', a spus Vathrakoyiannis.

De asemenea, în centrul Greciei au fost raportate întreruperi ale alimentării cu apă. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis s-a întâlnit cu liderii pentru intervențiile de urgență. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Furtuna de zăpadă din Grecia a provocat haos: vaccinări oprite, străzi blocate, transport dat peste cap