Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Monica continuă să facă victime în Franţa. O femeie a privit neputincioasă cum apele îi înghit copiii şi soţul

Vestul Europei a fost măturat de Furtuna Monica. Patru oameni şi-au pierdut viaţa în Franţa, după ce au fost luaţi de ape. Alte 3 persoane sunt, în continuare, date dispărute. Situaţia este dificilă şi în nordul Italiei. Un oraş a fost complet izolat vreme de 24 de ore, după ce 2 avalanşe au blocat principalele drumuri. 

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 21:37

Vezi și

În regiunea Gard, aflată în apropierea graniţei cu Franţa, situaţia este critică. Patru oameni şi-au pierdut viaţa, după ce au fost luaţi de ape. Printre ei se află un tată şi cei doi copii ai săi. Viitura i-a lovit în timp ce încercau să traverseze cu maşina un pod. Singura supravieţuitoare este soţia bărbatului, care a reuşit să iasă în ultima clipă din autoturism. În toată regiunea, alte 3 persoane sunt în continuare date dispărute. 300 de pompieri au fost mobilizaţi în toată regiunea.

Gerald Darmanin, ministrul de Interne al Franţei: Avem patru elicoptere, trei de la Protecţia Civilă şi unul de la Jandarmerie, ce încearcă să-i găsească pe aceştia oameni sau să-i salveze pe alţii. Căutările au loc şi cu ajutorul dronelor. Am reuşit să găsim maşina, dar nu şi pasagerii. 

Avertizare de călătorie MAE în Franţa

Peste 4 mii de gospodării au rămas fără curent electric şi zeci de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic. 5 departamente din ţară sunt sub alertă portocalie de inundaţii şi ploi torenţiale. 

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis a avertizare de călătorie pentru românii ce tranzitează sau vor să viziteze Franţa în următoarea perioadă. 

Furtuna Monica a ajuns şi în Alpii Italiei

Două avalanşe s-au produs, ieri, în Gressoney. Orăşelul a rămas complet izolat timp de 24 de ore. Zona Emilia-Romagna este sub cod portocaliu de vânt puternic, ploaie şi ninsoare. Alte 16 regiuni sunt sub cod galben. În Roma, un copac a fost doborât de vânt peste o şcoală aflată în apropierea Colosseumului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Vremea s-a schimbat radical şi în Spania. Temperaturile de iarnă s-au întors în nordul Peninsulei Iberice. 12 regiuni, printre care şi Catalonia, Aragon şi Galicia, sunt sub alerte de ploi torenţiale şi vânt puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Furtuna Monica continuă să facă victime în Franţa. O femeie a privit neputincioasă cum apele îi înghit copiii şi soţul