Antena Meniu Search
x

Galerie foto Informare de vreme severă în aproape toată ţara. ANM anunţă rafale puternice, ninsori şi strat de zăpadă la munte; ploi şi vânt, în rest

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme severă în toată ţara, valabilă începând de mâine dimineaţă, până miercuri. De asemenea, de astăzi, de la ora 10.00, a intrat în vigoare o avertizare cod galben de vânt, ploi, ninsori şi viscol pe creste, în zona de munte.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 10:06

Codul galben este valabil în intervalul 11 martie, ora 10 – 12 martie, ora 05. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80...90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol. Potrivit ANM, vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Informare de vânt şi ploi în toată ţara

Interval de valabilitate: 12 martie, ora 05 – 13 martie, ora 10.

În intervalul menționat, vor fi precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h.

Cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Prognoză specială în Bucureşti

11 martie, ora 10:00 - 12 martie, ora 8.00 

Vremea va fi închisă și temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei și în prima parte a nopții (viteze în general de 35...45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade.

12 martie, ora 8.00 - 13 martie, ora 10.00

Vremea se va menține închisă și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua, însă noaptea va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Informare de vreme severă în aproape toată ţara. ANM anunţă rafale puternice, ninsori şi strat de zăpadă la munte; ploi şi vânt, în rest