Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Furtuna tropicală Trami a făcut prăpăd în Filipine şi a ucis peste 120 de oameni. Jumătate de milion de locuitori, evacuați

Furtuna tropicală Trami a făcut prăpăd în Filipine. Cel puţin 126 de oameni şi-au pierdut viaţa până acum, însă numărul poate creşte întrucât salvatorii încearcă în continuare să ajungă la persoanele blocate în zone inaccesibile. 

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 09:48

Trami este cea mai mortală și mai distructivă furtună care a avut loc în arhipelagul din Asia de Sud-Est până acum, în acest an, a declarat agenția guvernamentală de răspuns la dezastre.

Numărul victimelor, în creştere

Președintele Ferdinand Marcos a declarat că volumul neobișnuit de mare de precipitații a copleșit sistemele de control al inundațiilor. „Apa a fost pur și simplu prea multă”, a declarat Marcos. „Nu am terminat încă munca de salvare”, a adăugat el.

Vezi și

Peste 4,2 milioane de persoane au fost vizate de furtună, inclusiv aproape o jumătate de milion, care s-au refugiat în cele peste 6.400 de adăposturi de urgență amplasate în mai multe provincii.

În cadrul unei reuniuni de urgență a cabinetului, Marcos și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rapoartele meteorologilor guvernamentali conform cărora furtuna - a 11-a care lovește Filipinele în acest an - s-ar putea întoarce săptămâna viitoare.

În fiecare an, aproximativ 20 de furtuni și taifunuri lovesc Filipine, un arhipelag care se află între Oceanul Pacific și Marea Chinei de Sud.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri externe » Furtuna tropicală Trami a făcut prăpăd în Filipine şi a ucis peste 120 de oameni. Jumătate de milion de locuitori, evacuați