Antena Meniu Search
x

Video Furtuni violente în zone din Spania unde trăiesc mii de români. Oamenii au rămas blocaţi în mijlocul puhoaielor, aeroportul din Valencia a fost paralizat

În estul Spaniei au avut loc inundaţii devastatoare după ploile torenţiale recente, în zone unde trăiesc mii de români. Forţele de intervenţie au salvat oamenii rămaşi blocaţi în case şi maşini, iar oficialii au declarat stare de alertă în toată regiunea Valencia. 

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 21:30

Vezi și

Autorităţile au ridicat alerta la cel mai înalt nivel pentru regiunea Valencia, unde apele au inundat străzi, case şi magazine. Mai mulţi oamenii au rămas prizonieri în mijlocul puhoaielor, iar pompierii au dus misiuni contracronometru ca să îi salveze. Un om a murit şi alţi 40 au fost răniţi, după ce vântul puternic a dărâmat o structură metalică în timpul unui concert.

Furtuna violentă a paralizat aeroportul din Valencia. Pista a fost închisă temporar, după ce a fost lovită de trăsnet. 28 de zboruri au fost anulate şi alte câteva zeci, deviate.  

"Sunt pagube în toată zona Valenciei, dar în special în Valencia şi Castellon. În tot acest timp, se menţine codul portocaliu de vreme rea. Oamenii lucrează continuu pentru ca aceste zone să poată fi traversate, deoarece acum sunt inundate total", a transmis reporterul unui post de televiziune din Spania, Nuria Grau. 

Spania se confruntă cu vreme extremă de câteva luni 

Pe acelaşi subiect

În Castellon, unde locuiesc în jur de 20.000 de români, Garda Civilă a evacuat 20 de oameni captivi între ape în diferite zone ale oraşului. Printre ei se numără şi mai mulţi elevi aflaţi într-un autobuz şcolar care a rămas blocat într-un pasaj subteran. Un tânăr de 17 ani şi-a pierdut viaţa, după ce copacul sub care se adăpostea de vijelie a căzut peste el, iar un altul a fost strivit de un acoperiş. 

"Este incredibil ceea ce s-a întâmplat. Este multă apă, sunt multe pietre, totul este inundat. A început să vină apă şi să cadă multe pietre. Maşina mea a scăpat ca prin minune", a scris un localnic pe Twitter. 

Spania se confruntă de câteva luni cu vremea extremă. Potrivit meteorologilor, apa mării are cu trei grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă a anului iar furtunile s-ar putea extinde în următoarele zile şi în restul Peninsulei Iberice și în Insulele Baleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Furtuni violente în zone din Spania unde trăiesc mii de români. Oamenii au rămas blocaţi în mijlocul puhoaielor, aeroportul din Valencia a fost paralizat