Antena Meniu Search
x

Observator Special: Gainilor nu le plac oamenii urati

Exista extraterestri? Exista viata dupa moarte? Exista un leac pentru prostie? Sunt intrebari la care cercetatorii nu se grabesc sa afle un raspuns. Au prioritati mult mai importante.

Vezi și

De exemplu, sa afle daca gainilor le place sau nu de noi. Raspunsul a venit de la un cercetator suedez care si-a dat seama, intr-o dimineata, ca gaina lui il analizeaza cu o privire incruntata. Drept urmare, omul de stiinta a facut un experiment prin care a aflat ceea ce puteam sa banuim cu totii: gainile urasc oamenii urati.

Doctorul Stefano Ghirlanda este psiholog, antropolog si biolog si a facut un experiment in care si-a cuprins toate domeniile: ganduri, oameni si gaini. Cercetator la universitatea din Stockholm, Ghirlanda a obtinut o finantare pentru unul dintre cele mai ciudate experimente realizate vreodata.

A strans mai multe gaini la un loc si le-a dat sa priveasca fotografii cu chipuri umane. Cocosilor le-a aratat poze cu femei, iar gainilor poze cu barbati. Inaripatele au parut mai atrase de chipurile mai frumoase.

Apoi, cercetatorul a dat aceleasi poze unor studenti. Rezultatul a fost socant: gainile si studentii au demonstrat aceeasi atractie fata de chipurile frumoase si aceeasi respingere fata de chipurile urate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Observator Special: Gainilor nu le plac oamenii urati