Antena Meniu Search
x

Gemeni morţi înainte de naştere, după ce doctorii confundă sarcina cu o boală

Gemenii nenăscuți ai unei femei au murit după ce medicii au crezut că femeia avea cancer. Tratamentul împotriva unui asemenea diagnostit i-a ucis copiii. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.05.2019, 13:18

Femeia nu a ştiut niciodată că este însărcinată
Femeia a pierdut sarcina în urma tratamentului pentru cancer - Profimedia

Gemenii nenăscuți ai unei femei au murit după ce medicii au crezut că femeia avea cancer. Tratamentul împotriva unui asemenea diagnostit i-a ucis copiii. 

Mamă a doi copii, Serpil Baga, în vârstă de 35 de ani, a mers la un spital local cu dureri şi sângerări interne şi a fost diagnosticată cu o tumoare la unul dintre ovare.

Medicii credeau femeia avea celule canceroase în corp şi au ignorat alte ipoteze, precum şi testul pentru sarcină pe care ar fi trebuit să îl facă. 

Ea a fost supusă unei operaţii pentru înlăturarea tumorii în luna iunie a anului trecut. Procedeul chirurgical a fost considerat un succes la acea dată, iar doamna Baga a petrecut următoarele trei luni prin tratamente regulate şi teste care să confirme dispariţia cancerului.

Sarcină confundată cu tumoare

În luna septembrie a fost însă diagnosticată cu un nivel ridicat al hormonului coronarian gonadotropină (hCG), care apare de obicei în cazurile de cancer mamar sau sarcină.

Doamna Baga, din provincia Sakarya, Turcia, susține că medicii credeau că nivelul ridicat de hormoni a scăzut până la creșterea numărului de celule canceroase și nici măcar nu s-au deranjat să o testeze pentru sarcină.

A început chimioterapia și a continuat tratamentul până în decembrie, când și-a dat seama că ea produce lapte matern. Doamna Baga a susținut că medicii i-au spus că acest lucru este normal și posibil din cauza modificărilor hormonale datorate chimioterapiei.

Apoi a fost diagnosticată cu două tumori la nivelul uterului, de 12 şi 19 centimetri în lungime.

Cu câteva zile înainte ca femeia să treacă printr-o altă intervenţie chirurgicală prin care să fie eliminate cele două „tumori”, a început să sângereze abundent. Ulterior a pierdut sarcina.

Conform Mirror, femeia și soțul ei dau în judecată spitalul și cadrele medicale pentru neglijență. Ea susține că medicii nu i-au spus niciodată că ar trebui să evite să rămână gravidă după ce prima tumoare a fost înlăturată, în cazul în care cancerul recidiva.

Soțul ei Muhammet Baga a spus: "M-am întors la doctor și l-am întrebat cum nu știa că soția mea era însărcinată. Mi-a spus că "copiii sunt lipsiți de importanță, ceea ce contează este că soția ta este în viață. Indiferent dacă a fost în mod deliberat sau nu, cred că acesta este un caz de neglijență medicală, pentru că nu au făcut toate verificările necesare, așa că nu îi voi ierta. Avem un fiu cu dizabilități, l-am lăsat în grija altor persoane timp de trei luni ca să-mi pot duce soția la spital în fiecare zi la chimioterapie”.

„În loc să primim vestea fantastică că ne așteptăm la gemeni, soția mea sănătoasă a fost diagnosticată greșit cu cancer și tratată pentru nimic. Am început procedura legală și sperăm că medicii vor fi pedepsiți în consecință" a mai adăugat bărbatul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gemeni morţi înainte de naştere, după ce doctorii confundă sarcina cu o boală