Antena Meniu Search
x

Foto Gemeni născuți la doi ani distanță, părinții credeau că nu vor avea niciodată copii. ”E ciudat și destul de nebunesc”

Doi copii, gemeni, s-au născut la doi ani distanță, în Anglia, după ce părinții lor au decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Karen și James Marks, din Anglia, mai au alți doi embrioni viabili înghețați și nu exclud ca, pe viitor, familia lor să se mărească.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.11.2020, 15:41

  • Cei doi copii sunt considerați gemeni deoarece au fost concepuți în aceeași zi, în același timp, prin fertilizare in vitro, din același lot de embrioni.
  • Cuplul mai are doi embrioni înghețați și nu exclud ca, pe viitor, familia lor să se mărească.

Karen, în vârstă de 33 de ani, și James Marks, de 35 de ani, din Taunton, Somerset, au avut primul lor copil, pe Cameron, în urmă cu doi ani, pe 1 septembrie.

La doi ani distanță, pe 15 septembrie 2020, în familia lor a apărut al doilea copil, Isabella.

Cei doi copii sunt considerați gemeni deoarece au fost concepuți în aceeași zi, în același timp, prin fertilizare in vitro, din același lot de embrioni, scrie Daily Mail.

Karen l-a născut pe Cameron pe 1 septembrie 2018.

Apoi au ținut embrionii viabili înghețați, astfel încât să o poată adăuga familiei, doi ani mai târziu, pe Isabella, născută pe 15 septembrie anul acesta.

„Suntem încântați să avem un băiat și o fată, deși orice copil sănătos ar fi fost minunat pentru noi. Pentru noi înseamnă lumea. După atâția ani de încercări eșuate, uneori am impresia că visez, că nu poate asta să fie realitatea mea și că am doi copii frumoși”, spune Karen.

”Avem minunatul nostru fiu, dar nu mi-am dorit niciodată să fie singurul copil. Cameron o adoră pe Isabella. Este un frate mare foarte mândru și cere întotdeauna îmbrățișări”, mai spune mama.

Familia Marks din Taunton, Somerset

Familia Marks din Taunton, Somerset

Tom Wren/SWNS/dailymail.co.uk

Karen a primit finanțare pentru o rundă de FIV în 2017, la Centrul Bristol pentru Medicină Reproductivă. Cei doi părinți mai au doi embriori viabili înghețați la BCRM.

„Sperăm că vom avea mai mulți copii. Întotdeauna mi-am dorit patru”, spune Karen.

Cuplul, care s-a căsătorit în 2014, s-a temut că nu va reuși să aibă niciodată copii, după ce Karen a aflat că probleme de fertilitate.

„Am încercat un an să concepem în mod natural și nu s-a întâmplat nimic, așa că am mers la medicul de familie și au făcut niște teste. Nu există un motiv specific, nu ovulez în mod regulat, deci acesta este principalul lucru, dar în afară de asta nu există niciun motiv - nu avem nicio condiție”, spune femeia.

”Aveam cinci embrioni compuși. Am pierdut unul - am pierdut unul anul trecut. Avem gemeni. Voi încerca să le am și pe celelalte două, astfel încât să poată fi cvadruplete. E destul de nebunesc să ai gemeni născuți la doi ani distanță. Este ciudat - mulți oameni au spus că nu și-au dat seama că sunt gemeni”, a mai spus femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gemeni născuți la doi ani distanță, părinții credeau că nu vor avea niciodată copii. ”E ciudat și destul de nebunesc”