Antena Meniu Search
x

General rus aruncat în aer, după ce armata ucraineană i-a interceptat telefonul. „Pierderi ca aceasta afectează moralul trupelor"

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 23-a zi, cu pierderi considerabile în rândul armatei ruse. Recent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Acesta ar fi al patrulea general rus care a murit de la invadarea Ucrainei. Deși numele lui nu a fost dezvăluit de Zelenski, un consilier guvernamental a afirmat că ar fi vorba de generalul-maior Oleg Mitiaev.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 16:37

General rus aruncat în aer, după ce armata ucraineană i-a interceptat telefonul . „Pierderi ca aceasta afectează moralul trupelor" - Profimedia Images

Ceilalți trei comandanți care ar fi murit în luptă în Ucraina au fost identificați ca fiind general-maior Andrei Kolesnikov, general-major Vitaly Gerasimov și general-maior Andrei Suhovetsky.

Aproximativ 20 de generali ruși s-ar afla în Ucraina

Oficialii occidentali spun că aproximativ 20 de generali ruși s-au aflat la un moment dat în Ucraina, într-o încercare de a ridica moralul trupelor aflate în prima linie a frontului.

Deja au murit trei generali – acesta este un număr șocant”, a spus Michael McFaul, fostul ambasador al Statelor Unite în Rusia, într-un interviu acordat zilele trecute. Miercuri, oficialii ucraineni au raportat că un al patrulea general, generalul-maior Oleg Mityaev, a fost ucis în luptă, scrie New York Times.

Pe acelaşi subiect

„Pierderi ca aceasta afectează moralul, mai ales că soldații nu înțeleg de ce luptă”, a spus și Evelyn Farkas, oficial de vârf al Pentagonului în timpul administrației Obama.

General rus ucis de ucraineni după un apel nesecurizat

Doi oficiali militari americani au spus că mulți generali ruși vorbesc pe telefoane și radiouri nesecurizate. În cel puțin un caz, au spus ei, ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au geolocalizat și i-au atacat locația, ucigându-l pe el și pe cei care îl însoțeau. 

Dacă decesele armatei ruse continuă să crească, tipurile de organizații civice care au atras atenția asupra morților și rănilor în timpul invaziei sovietice a Afganistanului ar putea apărea din nou în Rusia. Însă este puțin probabil ca acest bilanţ al morţilor să schimbe strategia lui Putin în Ucraina. 

„Este uluitor, iar rușii nici măcar nu au ajuns la ce e mai rău, când vor fi loviţi de luptele urbane. Dar nu cred că va avea un impact asupra calculului lui Putin. Nu este dispus să piardă, va arunca oameni pe front” a estimat Jason Crow, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » General rus aruncat în aer, după ce armata ucraineană i-a interceptat telefonul. „Pierderi ca aceasta afectează moralul trupelor"