Antena Meniu Search
x

Doi americani au inventat generatorul eolian in forma de balon

Baloanele vor duce tehnologia eoliana pe noi culmi. Cel putin asta sustin doi inventatori americani care au creat un generator eolian in forma de balon.

Vezi și

Acesta poate fi folosit oriunde in lume, nu doar in zonele cu vant puternic. Asta pentru ca se pot inalta pana la trei sute de metri. De la aceasta altitudine un singur generator poate alimenta o intreaga comunitate. Ce-i drept, o comunitate mica.

Un generator eolian in forma de balon gigant. Acesta este viitorul energiei regenerabile, sustin doi oameni de stiinta din Boston, care au creat deja un prototip pe care l-au testat cu succes.

“Viteza vantului devine mult mai puternica cu cat te indepartezi mai mult de sol. Daca viteza vantului creste, energia obtinuta din acele vanturi creste destul de repede”, explica inventatorul Ben Glass.

Asta inseamna ca acest generator poate fi folosit oriunde in lume, spre deosebire de turbinele eoliene, care pot fi amplasate doar in zonele in care vantul sufla cu putere.

Pentru ca se poate inalta la peste 300 de metri, generatorul poate oferi de trei ori mai multa putere decat cele mai performante turbine de acum, sustin creatorii sai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi americani au inventat generatorul eolian in forma de balon