Antena Meniu Search
x

Video Germania, a treia țară din UE care legalizează consumul de canabis. Care sunt cantitățile permise și locurile de unde poate fi cumpărat

După Malta şi Luxemburg, Germania devine a treia ţară din Uniunea Europeană care legalizează consumul recreaţional de canabis. Sute de oameni s-au adunat, azi-noapte, în centrul Berlinului, la Poarta Brandenburg, ca să aprindă primele ţigări legale. Legea reglementeză, însă, strict, cantităţile şi locurile de unde poate fi cumpărat canabisul.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 21:26

Vezi și

Sute de berlinezi au sărbătorit legalizarea canabisului cu muzică, artificii şi mult fum, într-o atmosfera ca de revelion.

Rossane Mrle, cetățean german: Sunt foarte fericită şi recunoscătoare. Ne luptăm cu foarte multe crize, criza climatică, de exemplu. Asta e doar o mică ocazie să fim fericiţi.

Legea care a intrat astăzi în vigoare spune că doar adulţii pot fuma cannabis, cu nişte limite. Au voie să deţină 25 de grame în locuri publice, iar acasă, 50 de grame şi trei plante. O zonă de prohibiţie va fi impusă la 100 de metri de şcoli şi săli de sport.

Karl Lauterbach, ministrul Sănătăţii: Această lege este importantă şi schimbăm fundamental controlul asupra canabisului. Urmărim două obiective: combaterea pieţei negre şi protejarea minorilor.

Pe acelaşi subiect

Simone Borchardt, parlamentar: Susţineţi dezastrul! Prin cultivarea privată, nu există un consum controlat. Cum vreţi să controlaţi ce este cultivat acasă? Pierdem controlul şi este o oportunitate uriaşă pentru fiecare dealer de droguri.

Canabisul nu va putea fi cumpărat, însă, de la magazine. Poate fi obţinut prin cultivare, acasă, sau de la aşa-numite „cluburi de cannabis’’, disponibile doar pentru germani.

Dennis Niedergesaess, cetățean german: Este un pas important pentru legalizare să nu fii privit ca un răufăcător dacă ai un joint în loc de o bere.

 După Malta şi Luxemburg, Germania este a treia ţară din Europa care legalizează consumul de canabis. În Olanda, Spania, Italia, Republica Moldova consumul de canabis este interzis în scop recreativ în spaţii publice, dar nu aduce acuzaţii penale. La noi, Senatul a respins toamna trecută un asemenea proiect de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Germania, a treia țară din UE care legalizează consumul de canabis. Care sunt cantitățile permise și locurile de unde poate fi cumpărat