Antena Meniu Search
x

Germania legalizează canabisul pentru uz personal de la 1 aprilie. Cantitatea maximă pe care o poate deţine o persoană în public

Parlamentul german a dat vineri undă verde pentru legalizarea parţială a canabisului pentru uz personal începând de la 1 aprilie, transmite dpa.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 15:36

Germania legalizează canabisul pentru uz personal de la 1 aprilie. Cantitatea maximă pe care o poate deţine o persoană în public
Germania legalizează canabisul pentru uz personal de la 1 aprilie. Cantitatea maximă pe care o poate deţine o persoană în public - Profimedia

Camera legislativă superioară, Bundesrat, a decis să lase să treacă proiectul în şedinţa de vineri, după ce aceasta fusese aprobat de Bundestag luna trecută.

Cantitatea maximă de canabis pe care o poate deţine un adult în Germania

Noua lege le permite adulţilor să deţină o cantitate de până la 25 grame de canabis pentru uz personal în public.

De asemenea, va fi autorizată cultivarea a trei plante de canabis în propria casă şi posesia a până la 50 grame pentru uz personal în locuinţă.

Pe acelaşi subiect

Consumul de marihuana în spaţii publice va fi interzis în şcoli, centre sportive şi pe o rază de 100 metri de acestea, scrie Agerpres.

Proiectul nu avea nevoie de o aprobare oficială din partea Bundesrat, dar această cameră ar fi putut să ceară o comisie de mediere şi să întârzie procedura.

În pofida câtorva voci critice, vineri nu s-a întrunit o majoritate în favoarea trimiterii legii către o comisie de mediere. Pentru a preveni un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să modifice retroactiv unele dintre prevederi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Germania legalizează canabisul pentru uz personal de la 1 aprilie. Cantitatea maximă pe care o poate deţine o persoană în public