Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Germania ar putea renunta la viteza nelimitata pe autostrazi

Soferii din Germania ar putea fi nevoiti sa respecte o limita de viteza de 120 de kilometri pe ora, pe autostrazi. Aceasta este propunerea liderului social-democratilor germani, care sustine ca, in acest fel, ar scadea numarul de accidente.

de Redactia Observator

la 09.05.2013 , 12:52

"Cred că este rezonabilă o limitare la 120 de kilometri pe oră pe autostrăzi deoarece toate statisticile arată că aceasta ar diminua numărul de morţi şi de accidente grave", a declarat social-democratul Sigmar Gabriel, conform Mediafax.

Opinia lui nu este impartasita de politicienii aflati la putere. Ministrul german al Transporturilor, Peter Ramsauer, sustine ca cele mai grave accidente se produc pe drumurile nationale si pe cele regionale, asa ca nu este nevoie de limitarea vitezei pe autostrazi.

De asemenea, purtatorul de cuvant al cancelarului, a declarat ca Angela Merkel nu intentioneaza sa introduca aceasta limita de viteza.

Articolul continuă după reclamă

Masura a fost inclusa in programul electoral al verzilor, care, alaturi de partidul initiatorului ei, spera sa invinga la alegerile legislative coalitia Angelei Merkel.

Foto: commons.wikimedia.org

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Germania ar putea renunta la viteza nelimitata pe autostrazi