Antena Meniu Search
x

Două activiste au venit în sânii goi lângă Olaf Scholz. Mesajul scris pe piept: "Embargo asupra gazului, acum"

Două militante l-au luat prin surprindere pe cancelarul federal german Olaf Scholz, alături de care ele au insistat să se fotografieze, înainte de a se dezbrăca fără niciun avertisment şi a poza cu sânii goi, pentru a cere "un embargo asupra gazului, acum" împotriva Rusiei, relatează AFP, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 21:48

Vezi și

Cele două militante, care au profitat de zilele uşilor deschise la guvernul german organizate în acest weekend pentru a ajunge la cancelarul federal, au fost scoase rapid din clădire de agenţi de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei. Chiar dacă Germania, care depinde mult de gazul rusesc, caută cu disperare alte mijloace de aprovizionare, ea nu a impus până în prezent un embargo complet asupra gazului din Rusia.

Întrebat de public duminică mai devreme, Scholz a reamintit de diferitele eforturi consimţite de Berlin pentru a găsi surse alternative de energie, printre care gazul natural lichefiat. Primele terminale pentru primirea de gaz natural lichefiat, pe care Berlinul se pregăteşte să le construiască, ar putea fi operaţionale de la începutul lui 2023.

"Apoi, problema noastră în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării ar putea fi rezolvată la începutul lui 2024", a continuat Scholz. Germania, la fel ca numeroase ţări europene, se pregătesc pentru penurii de energie în timpul iernii ce va urma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Două activiste au venit în sânii goi lângă Olaf Scholz. Mesajul scris pe piept: "Embargo asupra gazului, acum"