Antena Meniu Search
x

Germania suspendă zborurile ruseşti, după ce Moscova nu a autorizat zborurile Lufthansa către Rusia

Germania a suspendat aterizarea pe teritoriul său a zborurilor ruseşti ca răspuns la absenţa autorizaţiei din partea Moscovei pentru zborurile Lufthansa către Rusia, a indicat miercuri Ministerul Transporturilor de la Berlin, pe fondul conflictului cu Belarus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.06.2021, 20:37

Un avion de pasageri Aeroflot Airbus A321neo este văzut pe Aeroportul Krasnoyarsk din sudul Siberiei
Germania suspendă zborurile ruseşti, după ce Moscova nu a autorizat zborurile Lufthansa către Rusia - Profimedia Images

Autoritatea aeriană rusă "nu a autorizat la timp" două zboruri prevăzute miercuri dimineaţă, care au fost anulate marţi seară, a explicat ministerul într-un comunicat, scrie news.ro.

"În numele recirprocităţii", Germania "nu a mai acordat autorizaţia" pentru zborurile companiilor ruseşti, ceea ce a dus la anularea rutelor operate de Aeroflot şi S7. 

Săptămâna trecută, două zboruri de la Air France și unul de la compania aeriană austriacă Austrian Airlines, o filială a Lufthansa, au fost anulate din cauza lipsei autorizației din Rusia pentru o redirecționare menită să evite spațiul aerian din Belarus.

Marile companii aeriene europene au ocolit fosta republică sovietică de când un avion Ryanair cu ruta Atena - Vilnius a fost forțat să aterizeze la Minsk, unde a fost debarcat și arestat un oponent al regimului lui Alexandr Lukașenko.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Germania suspendă zborurile ruseşti, după ce Moscova nu a autorizat zborurile Lufthansa către Rusia