Antena Meniu Search
x

Foto Mariupol. Un teatru devenit refugiu distrus de bombardamente, deşi cuvântul "copii” era scris mare pe asfalt: „Erau o mie de oameni acolo”

Imagini din satelit arată că ucrainenii au scris pe trotuarul din fața și din spatele Teatrului Dramatic din Mariupol cuvântul ”COPII”, ca forțele ruse să nu lanseze atacuri asupra clădirii în care se refugiaseră sute de mii de oameni.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 11:07

UPDATE: Un politician din Mariupol a anunțat, joi dimineață, că adăpostul anti-bombe din incinta teatrului a rezistat bombardamentelor și că oamenii care se refugiau acolo au reușit să iasă la suprafață. Deocamdată nu se cunoaște numărul celor care au supraviețuit, ori dacă există victime. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Consiliul Local Mariupol, care a împărtășit o imagine a clădirii distruse, a declarat că forțele ruse au distrus „în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol”. „Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

CNN a geolocalizat imaginea și a confirmat că este a teatrului din orașul-port. Cuvântul „copii” era scris pe două laturi ale teatrului înainte de a fi bombardat, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Un incendiu a izbucnit în ruinele teatrului bombardat, la Mariupol

Imaginile filmate la fața locului arată un incendiu care izbucnește în ruinele teatrului. Din această cauză, numărul victimelor este, deocamdată, necunoscut.

„Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, pentru că în continuare sunt bombardate zonele rezidențiale”, a scris consiliul pe Telegram. „Se știe că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul anti-bombă din clădire a fost distrusă”, a adăugat acesta.

Teatrul bombardat de ruși, la Mariupol, era marcat ca fiind adăpost pentru copii. Imagini din satelit înainte de atac

Profimedia Images

Petro Andruishchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a descris teatrul drept cel mai mare adăpost „ca număr și dimensiune” din centrul orașului. „Peste o mie de oameni se ascundeau acolo”, dar „probabilitatea de a ajunge acolo pentru a îndepărta molozul este scăzută din cauza bombardamentelor constante asupra orașului”, a spus el.

Peste 1000 de femei, copii și bătrâni se adăposteau în Teatrul Dramatic din Mariupol

Mariupol este asediat de forțele ruse de la 1 martie. După săptămâni de încercări eșuate de a stabili coridoare sigure pentru evacuarea civilă, aproximativ 20.000 de oameni au reușit să părăsească orașul, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk.

Cei rămași în oraș abia supraviețuiesc fără apă, electricitate și alimente. 

„Este imposibil de găsit cuvinte care să descrie nivelul de cruzime și cinism cu care ocupanții ruși distrug populația civilă a orașului ucrainean de lângă mare. Femeile, copiii și bătrânii rămân în vizorul inamicului. Sunt oameni pașnici neînarmați. Nu vom ierta și nu vom uita niciodată”, au transmis autoritățile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mariupol. Un teatru devenit refugiu distrus de bombardamente, deşi cuvântul "copii” era scris mare pe asfalt: „Erau o mie de oameni acolo”