Antena Meniu Search
x

Video Gestul făcut de greci pentru pompierii români care se luptă cu incendiile pe Insula Evia. Salvatorii noștri au fost înduioșați de recunoștința localnicilor

Paradisul grecesc s-a transformat în iad! Suflu nou în lupta cu flăcările aduc pompierii români, care sunt lăudaţi pentru misiunea lor din Grecia şi sunt văzuţi ca eroi. Par de pe altă planetă, titrează presa grecească. Localnicii de pe Insula Evia, cea mai afectată de flăcări, dar şi grecii de pretutindeni s-au întrecut în mulţumiri faţă de salvatorii români.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.08.2021, 20:35

Vezi și

Pe insula Evia, speranţa e întruchipată de pompierii români. Liviu este doar unul din cei peste 100 de salvatori care s-au oferit să ajute la stingerea incendiilor care devastează Grecia. Chipul lui obosit, acoperit de funingine, după ore de luptă cu flăcările, i-a impresionat pe grecii ajunşi parcă la capătul puterilor. Elenii au împânzit reţelele de socializare cu mulţumiri.

Localnică de pe Insula Evia: ”Au drone şi văd unde este focul şi se duc direct acolo. Românii sunt buni!”

Pompierii români i-au impresionat pe greci cu eficiența de care dau dovadă în stingerea incendiilor

Grecii au găsit resurse să îşi exprime recunoştinţa şi în viaţa reală. Un gest aparent minor i-a înduioşat azi pe salvatorii români.

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”Centrul de comandă al pompierilor români este instalat la aproximativ 6-7 kilometri de locul unde au izbucnit ultimele incendii aici, pe Insula Evia din Grecia. Un centru de comandă practic imporvizat în curtea unei şcoli”.

S-au folosit de drone pentru cartografierea drumurilor forestiere şi pentru localizarea incendiilor şi tot ei au calculat direcţia vântului. Presa greacă are doar cuvinte elogioase. Par de pe altă planetă, scriu grecii.

Dimitris Stathopoulos, Federaţia Pompierilor: ”Din informaţiile pe care le am puţin mai jos, în zona Procopi, dacă nu greşesc, se află colegii noştri din România, cu maşinile lor, al căror ajutor este foarte preţios”.

Premierul elen le-a mulțumit țărilor care au sărit în ajutorul Greciei

Eforturile pompierilor au fost observate şi de premierul grec, care a mulţumit tuturor ţărilor care au trimis ajutor în statul elen.

Bătălia se poartă pe mai multe fronturi. Zeci de avioane şi elicoptere acoperă de zile întregi cerul Greciei. În această dimineaţă, o aeronavă s-a prăbuşit. A luat foc la impactul cu solul, dar pilotul a reuşit să iasă la timp.

Sunt şapte zile de când Insula Evia arde de la nord la sud. Aseară, s-a dat alarma de evacuare pentru încă patru sate. 300 de oameni şi-au lăsat locuinţele şi au părăsit în lacrimi insula. Localnică: ”Era fum şi cenuşă peste tot”/ ”Este atât de trist”

Pe Insula Evia, localnicii privesc cu ochii în lacrimi cum totul se transformă în scrum în jurul lor

Cei care au rămas sunt de neconsolat. Catastrofa e de proporţii biblice.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”După o aproape o săptămână de luptă cu flăcările, pierderile oamenilor nu pot fi cuantificate. Şi nu mă refer doar la partea financiară, ci inclusiv la cea personală”.

Totul e pârjolit. Flăcările au înroşit până şi cerul. Pădurile, odinioară o oază de verdeaţă, sunt acum arse. Iar locuinţele şi afacerile oamenilor au ars din temelii. Sunt sate în care nimic nu mai poate fi salvat.

Localnic: ”Am avut cinci minute să ne decidem dacă să stăm sau să plecăm”.

De două săptămâni Grecia se confruntă cu cel mai devastator val de căldură din ultimii 30 de ani, care a provocat incendii masive în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Gestul făcut de greci pentru pompierii români care se luptă cu incendiile pe Insula Evia. Salvatorii noștri au fost înduioșați de recunoștința localnicilor