Meniu
Search
x

Gigantul Alibaba va investi peste 15 miliarde de dolari pentru prosperitatea comună a Chinei la solicitarea președintelui Xi Jinping

Grupul chinez Alibaba va investi 15,5 miliarde de dolari până în 2025 pentru a susţine ”prosperitatea comună”, devenind încă un gigant corporativ din China care şi-a anunţat sprijinul pentru o iniţiativă lansată de preşedintele Xi Jinping, transmite News.ro.

De Redactia Observator la 03.09.2021, 10:20

Beijingul a încurajat companiile să îşi împartă bogăţia ca parte a efortului de a atenua inegalităţile sociale din a doua cea mai mare economie din lume. Între alte companii care au făcut anunţuri similare se află Tencent Holdings, care a promis la rândul său 100 de miliarde de yuani, şi Geely Automobile.

Zhejiang News a scris că fondurile promise de Alibaba se vor îndrepta spre domenii precum subvenţiile pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea protecţiei asigurărilor pentru lucrătorii din economia gigantului comerţului electronic, cum ar fi curierii şi şoferii de transport.

Alibaba, luat la țintă de guvernul chinez

De asemenea, grupul va crea ”un fond comun de dezvoltare a prosperităţii”, de 20 de miliarde de yuani, a relatat ziarul, Alibaba confirmând informaţia. Gigantul comerţului electronic şi rivalii săi din sectorul tehnologiei au fost în ultimele luni ţinta unei represiuni a autorităţilor de reglementare, care au înăsprit regulile pentru probleme care variază de la comportamentul monopolist la drepturile consumatorilor.

În luna aprilie, Alibaba a primit o amendă record de 2,75 miliarde de dolari, pentru încălcări ale legislaţiei anti-monopol. Sectorul a atras, de asemenea, critici pentru tratamentul aplicat lucrătorilor care livrează mărfuri şi şoferilor care le transportă, majoritatea dintre aceştia nefiind acoperiţi de asigurări sociale şi servicii medicale de bază.

Platforma de livrare a produselor alimentare Ele.me şi operatorul de supermarketuri Freshippo, ambele deţinuţi de Alibaba, au fost printre operatorii chemaţi luna trecută la o întâlnire cu autorităţile de reglementare guvernamentale pentru îmbunătăţirea siguranţei şi a drepturilor de muncă pentru curieri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Gigantul Alibaba va investi peste 15 miliarde de dolari pentru prosperitatea comună a Chinei la solicitarea președintelui Xi Jinping