Antena Meniu Search
x

Glenda Jackson, actrița premiată cu 2 Oscaruri, a murit la vârsta de 87 de ani

Actrița și fosta parlamentară câștigătoare a Oscarului Glenda Jackson a murit la vârsta de 87 de ani.

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 14:54

Glenda Jackson, actrița premiată cu două Oscaruri, a murit la vârsta de 87 de ani
Glenda Jackson, actrița premiată cu două Oscaruri, a murit la vârsta de 87 de ani - Profimedia

Glenda Jackson a devenit o vedetă internațională în anii 1970, câștigând premiile Oscar pentru Women In Love și A Touch of Class și primind alte două nominalizări. De asemenea, a jucat rolul Reginei Elisabeta I în drama BBC Elizabeth R. Politica a fost întotdeauna importantă pentru ea și a renunțat la actorie pentru a se alătura Camerei Comunelor în calitate de parlamentar laburist în nordul Londrei, între 1992 și 2015. Mai târziu, a revenit pe ecran, câștigând un premiu Bafta pentru rolul ei de revenire în drama TV Elizabeth Is Missing, în 2020, potrivit BBC.

Glenda Jackson a murit la vârsta de 87 de ani

Glenda Jackson, politician și actriță de două ori câștigătoare a premiului Oscar, a murit în mod pașnic în casa ei din Blackheath, Londra, în această dimineață, cu familia ei alături. Recent a terminat filmările pentru The Great Escaper în care a jucat împreună cu Michael Câine”, a declarat agentul ei Lionel Larner.

După ce și-a făcut un nume pe scenă, a câștigat primul ei Oscar pentru rolul unui artist încăpăţânat în filmul regizorului Ken Russell din romanul Women in Love al lui DH Lawrence. Al doilea ei premiu a venit trei ani mai târziu pentru A Touch of Class, o comedie romantică în care a jucat rolul creatorului de modă prins într-o poveste de dragoste catastrofală cu un om de afaceri din SUA. Totuși, ea nu a participat la nicio ceremonie, spunând că este ocupată.

Toate premiile sunt foarte plăcute. Dar ele nu te fac mai bun”, a spus ea pentru This Cultural Life, anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Glenda Jackson, actrița premiată cu 2 Oscaruri, a murit la vârsta de 87 de ani