Antena Meniu Search
x

Grădini Verticale

Pe măsură ce în marile orașe se construiește tot mai mult, spațiile verzi, de la simple terenuri acoperite cu iarbă la grădini sau parcuri, pot deveni blocuri, clădiri de birouri, mall-uri sau restaurante.

Vezi și

 Pe măsură ce în marile orașe se construiește tot mai mult, spațiile verzi, de la simple terenuri acoperite cu iarbă la grădini sau parcuri, pot deveni blocuri, clădiri de birouri, mall-uri sau restaurante. Există însă și tendința opusă: aceea de a transforma griul în verde.

Grădinile verticale nu au fost descoperite acum şi nu sunt o noutate, dar cu siguranţă sunt printre cele mai interesante şi inedite idei de amenajare a cladirilor si nu numai. Unul dintre cei mai cunoscuti promotori ai grădinilor verticale este Patrick Blanc un botanist francez care prin realizarile lui avem ocazia să vedem adevarate opere de artă ecologică.

La baza operelor sale stau zeci de ani de cercetare în Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice din Paris, combinaţi cu călătorii de studiu în pădurile tropicale. Pentru multe plante, solul nu reprezintă nimic mai mult decât un suport mecanic. Esenţiale pentru dezvoltarea plantelor sunt apa, mineralele dizolvate în aceasta, precum şi lumina şi dioxidul de carbon, elementele necesare fotosintezei.

Irigarea şi fertilizarea plantelor se fac automatizat, începând cu partea superioară, la fel ca şi în cazul ploilor din mediul natural. Printre cele mai importante beneficii putem să enumeram: Contribuţia semnificativă la îmbunătăţirea calităţii aerului;

Reglearea umidităţii şi temperatura în cazul grădinilor interioare; Poate constitui un paravan în faţa soarelui, pentru a umbri o zona dorită; Gradinile verticale asigură o excelentă circulaţie a aerului pentru plante şi nu numai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Grădini Verticale