Meniu LIVE
Search
x

Video Grecia dă startul sezonului turistic din acest weekend. În ce condiţii pot intra turiştii pe teritoriul elen

Grecia redeschide oficial de mâine sezonul turistic. Toţi turiştii vaccinaţi vor putea intra pe teritoriul elen fără să prezinte teste PCR. Pentru a oferi o siguranţă şi mai mare turiştilor, Grecia a intensificat campania de vaccinare şi îşi propune ca în şase săptămâni să imunizeze întreaga populaţie insulară.

De Redactia Observator la 14.05.2021, 18:05
Vezi și

''Ce îţi doreşti?

Vreau să văd soarele. Vreau o evadare.Vreau să mă relaxez. Vreau pace. Grecia are tot ceea ce îţi doreşti.''

Sub acest slogan Grecia începe campania prin care încearcă să atragă turiştii de pretutindeni la Marea Egee sau Mediterană. Autorităţile elene promit vacanţe sigure, chiar şi în condiţii de pandemie.

Harry Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia: Bine aţi venit la începutul marii reveniri la libertate şi normalitate a turismului din Grecia. 

Pe acelaşi subiect

Anunţul relansării a fost făcut într-un cadru idilic din Capul Sounion, cel mai sudic punct al peninsulei Attica, asupra căruia veghează templul lui Poseidon şi de unde începe Grecia insulară.

Introducerea certificatului de vaccinare

Elada va fi primul stat din Europa care va introduce certificatul de vaccinare, începând cu 1 iunie. Până atunci, accesul se va face pe bază documentelor care fac dovada imunizării, inclusiv cu ser chinezesc sau rusesc, prin dovada prezenţei anticorpilor după îmbolnăvire sau prin prezentarea unui test PCR pentru turiştii nevaccinaţi.

Harry Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia: Un astfel de certificat este esenţial pentru călătoriile interne de pe continent pe insule pentru că vrem să le asigurăm sănătatea, astfel că am implementat un program de vaccinare rapidă. 

Grecia îşi propune ca în următoarele şase săptămâni să imunizeze întreagă populaţie insulară. 

''Cred că acum, înainte de începerea sezonului turistic, este cel mai bun moment pentru ca asta să se întâmple atât pentru insulă cât şi pentru oameni.''

Proprietarii afacerilor din domeniul HoReCa sunt optimişti. 

Vangelis Karamanis, proprietar restaurant: Afacerea va merge mai bine ca anul viitor. Cred că mulţumită acestor vaccinări, oamenii îşi vor face mai puţine griji ca anul trecut şi lucrurile vor sta mai bine.

Chrysostomos Lianos, manager hotel: Anticipăm un sezon mai bun în acest an, cu clienţi atât străini, cât şi locali care vor fi vaccinaţi.

Turismul este unul dintre principalele sectoare industriale din Grecia şi asigură aproape o cincime din PIB. Anul trecut, numărul turiştilor a fost cu 75% mai mic decât în 2019.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Grecia dă startul sezonului turistic din acest weekend. În ce condiţii pot intra turiştii pe teritoriul elen