Antena Meniu Search
x

Video Grecia, pe punctul de a intra pe lista roşie. Ce se întâmplă cu românii nevaccinaţi care se întorc din vacanţă

Grecia ar putea intra în zilele următoare pe lista roşie. Numărul cazurilor de coronavirus creşte de la zi la zi, astfel că autorităţile române au pus ţara prima pe lista galbenă. Experţii se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească, ceea ce înseamnă că turiştii nevaccinaţi care se întorc din această destinaţie preferată de concediu vor fi nevoiţi să facă şi teste PCR şi să stea şi în carantină.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 23.07.2021, 19:58

Vezi și

Trebuia să fie sezonul care să repornească economia Greciei. La nicio lună de la lansarea certificatului verde, paradisul elen se confruntă cu o explozie de noi cazuri. România a introdus Grecia pe lista galbenă a ţărilor cu risc moderat de infectare de pe 18 iulie. Dacă numărul cazurilor continuă să crească este doar o chestiune de timp ca Grecia să devină roşie. În prezent, rata de infectare este în Grecia de 2,9 la mia de locuitori, iar zona roșie, după cum puteţi vedea, cuprinde țările cu rata de incidență mai mare sau egală cu 3 la mie. Printre aceste ţări sunt Spania, Portugalia, Cipru, Olanda, Marea Britanie sau Malta care a sărit din zona verde direct în cea roşie. Dacă situaţia s-ar repeta în cazul Greciei, vacanţele a mii de români ar putea fi puse sub semnul întrebării.

Adrian Marinescu: Când vorbim de Grecia sau de alte destinaţii preferate ale românilor e clar că riscul de a creşte numărul de infecţii cu SARS COV 2 e mare, într-un interval scurt de timp. Sfatul meu e să ne uităm la ce se întâmplă la 1 şi 15 în fiecare lună pt că pot fi schimbări să treacă o ţară din zona galbenă în zona roşie sau invers. Trebuie să fim prudenţi.

Grecia raportează în medie 2647 de noi infecţii zilnic. Santorini, Rhodos, Corfu sau aglomerata Creta, destinaţii de vacanţă îndrăgite de români, se numără printre insulele unde situaţia e urmărită îndeaproape. Singurii scutiţi de orice îngrijorare sunt cei vaccinaţi.

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: Ţara este pe lista galbenă, dar asta nu afectează vacanţele turiştilor români. La intrarea în Grecia în continuare este nevoie de dovada vaccinului sau a unui test, fie el antigen sau rapid, iar la întoarcere, în caz că este vorba de turişti nevaccinaţi aceştia au posibilitatea să facă un test acolo pe plan local ajutaţi fiind de colegii noştri din staţiuni.

Pe acelaşi subiect

În Grecia, pandemia a evaporat practic veniturile din turism

Ţara a înregistrat încasări de 18 miliarde de euro în 2019 şi doar 5 în 2020. Ca să îşi protejeze cel mai profitabil sector, Grecia a impus testarea obligatorie de 2 ori pe săptămână pentru angajaţii nevaccinaţi din restaurante şi din industria turismului.

44 la sută din populatia Greciei e imunizată cu ambele doze. Guvernul ar vrea ca până în toamnă să ajungă la 70 la sută rată de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Grecia, pe punctul de a intra pe lista roşie. Ce se întâmplă cu românii nevaccinaţi care se întorc din vacanţă