Antena Meniu Search
x

Grecia se confruntă deja cu zeci de incendii de vegetație, semn că se anunță o vară infernală

Incendiile de pădure au început deja în Grecia, cu câteva săptămâni mai devreme decât în alţi ani, semn că se anunţă o vară infernală. Sute de localnici au fost evacuaţi de urgenţă, iar gradul de alertă se apropie de nivelul maxim. 

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 21:07

Vezi și

Peste 70 de incendii au fost raportate în 24 de ore în toată Grecia. Rafalele de vânt care au atins 70 de kilometri pe oră au alimentat şi mai mult vâlvătăile.

Peste 170 de pompieri şi mai multe echipe de voluntari au luptat cu flăcările. Autorităţile au evacuat sute de localnici pentru că focul se apropia ameninţător de case. Cu greu, majoritatea incendiilor au fost controlate, dar un focar din Creta, care a rănit trei oameni, încă ardea azi-dimineaţă. 

Autorităţile de la Atena au ridicat la gradul patru din cinci posibile alerta pentru incendii de vegetaţie. Până marţi, vântul va sufla cu putere în nordul Mării Egee, în Attica, Ciclade, Creta şi centrul ţării şi ar putea răspândi foarte uşor flăcările. 

Incendiile de vegetație din Grecia au izbucnit anul acesta mai devreme decât de obicei

De regulă, începeau în mai. Situaţia s-a agravat, însă, după cea mai călduroasă iarnă din Grecia şi în urma temperaturilor de 31 de grade Celsius de la începutul acestei luni. Vara trecută, ţara a fost pârjolită de mai multe incendii devastatoare, care au făcut 20 de morţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Grecia se confruntă deja cu zeci de incendii de vegetație, semn că se anunță o vară infernală