Video Sute de recorduri termice în vestul Europei. "Este din ce în ce mai cald. Alarmant pentru climă"
Temperaturi de vară în vestul Europei, unde au fost înregistrate sute de recorduri termice! Peste 25 de grade Celsius, atât au arătat termometrele din jumătatea de nord a Franţei. Între timp, în Anglia, furtuna Kathleen a lăsat în beznă mii de persoane. Iar Grecia a fost devastată de mai multe incendii de vegetaţie. Mii de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele.
Francezii au renunţat la hainele groase şi au trecut direct la ţinutele de vară. Temperaturile neobişnuit de ridicate i-au scos pe oameni din case.
Temperaturile au depăşit în multe zone 25 de grade
Localnic: Este îngrijorător. Nu sunt temperaturi normale pentru această perioadă. Nu a venit încă vara, deci, este puţin alarmant pentru climă.
Localnic: Sunt nouă ani de când m-am stabilit aici, nouă ani de când stau în zonă şi constat efectiv că este din ce în ce mai cald. An de an temperaturile cresc.
Pentru patronii restaurantelor, însă, a fost ocazia perfectă să facă profit.
David Bumbolo, patron restaurant: Pentru noi, această vreme frumoasă este un motor economic. Destul de interesant, pentru că atunci când începe să se încălzească, oamenii vor să iasă în oraş, să profite de soare, să se plimbe cu familia, cu prietenii.
Un alt record pentru începutul lunii aprilie este media temperaturilor zilnice, care ar putea ajunge şi la 17 - 18 grade celsius.
În Marea Britanie, furtuna Kathleen a adus ploi torențiale
Şoferii au fost sfătuiţi să evite deplasările lungi şi să ia toate măsurile care se impun. De asemenea, vântul puternic ar putea provoca în continuare pagube materiale, precum şi pene de curent.
În Irlanda, deja 34.000 de gospodării au rămas în beznă. Pe aeroportul din Dublin, un avion plin cu pasageri a întâmpinat dificultăţi la aterizare din cauza vântului violent, care a suflat cu 112 kilometri pe oră.
În Grecia, autorităţile au intrat în alertă - incendiile de vegetație au pârjolit mai multe hectare de pădure din Insula Creta. Peste 150 de pompieri au luptat cu flăcările. Vântul a alimentat şi mai mult vâlvătaia - Rafalele au atins şi 70 de kilometri pe oră.
Nici Rusia nu a scăpat de furia vremii. Orașul Orsk a fost înghiţit de ape după ce un baraj s-a rupt din cauza unor inundaţii devastatoare. Peste patru mii de persoane au fost evacuate din calea puhoaielor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰