Antena Meniu Search
x

Foto Greta Thunberg îşi încetează emblematica grevă la liceu. Tânăra activistă a absolvit: "Lupta abia acum începe"

Tânăra activistă ecologistă suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a anunţat că-şi încetează emblematica grevă din fiecare zi de vineri, odată cu absolvirea liceului. 

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 14:40

Greta Thunberg îşi încetează emblematica grevă la liceu. Tânăra activistă a absolvit: "Lupta abia acum începe"
Greta Thunberg îşi încetează emblematica grevă la liceu. Tânăra activistă a absolvit: "Lupta abia acum începe" - Twitter

Greta Thunberg a spus că vineri participă "tehnic" la ultimul său protest împotriva schimbărilor climatice de la şcoală – cu un avertisment: "Lupta abia acum începe".

Tânăra de 20 de ani a făcut anunţul într-o postare pe Twitter: "Grevă la şcoală săptămâna 251. Astăzi am absolvit, ceea ce înseamnă că nu voi mai putea face greva la şcoală pentru climă. Aceasta este deci ultima grevă la şcoală pentru mine, așa că cred că trebuie să scriu ceva în această zi". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acţiunea a început în 2018

În august 2018, ea a decis să nu meargă la școală, protestând în fața parlamentului suedez cu un banner realizat manual pe care scria: "Grevă școlară pentru climă". Ea a continuat să facă grevă în fiecare vineri - iar acțiunea s-a transformat într-un protest global împotriva schimbărilor climatice, relatează Sky News.

Ea i-a acuzat pe "cei de la putere" că pun "lăcomia, profitul și creșterea economică" înaintea nevoilor planetei și a avertizat: "Ne apropiem rapid de potențiale puncte de răsturnare ecologice și climatice neliniare, dincolo de ceea ce putem controla".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Greta Thunberg îşi încetează emblematica grevă la liceu. Tânăra activistă a absolvit: "Lupta abia acum începe"