Antena Meniu Search
x

Greta Thunberg, reținută la Londra, după un protest. Cum a ajuns activista suedeză în mâinile polițiștilor

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reținută marți de poliția din Londra, după ce s-a adresat protestatarilor la o demonstrație împotriva companiilor de petrol și gaze, a relatat un martor pentru Reuters.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 16:18

Greta Thunberg, reținută la Londra, după un protest. Cum a ajuns activista suedeză în mâinile polițiștilor
Greta Thunberg, reținută la Londra, după un protest. Cum a ajuns activista suedeză în mâinile polițiștilor - Profimedia Images

Thunberg, care a devenit simbolul tinerilor activiști pentru climă din întreaga lume după ce în 2018 a organizat săptămânal proteste în fața parlamentului suedez, a mai fost reținută în acest an sau scoasă cu forța din proteste organizate în Suedia, Norvegia și Germania.

Imaginile de la fața locului au arătat-o pe Thunberg, purtând o insignă cu sloganul „Oily Money Out”, stând liniștită în timp ce doi ofițeri de poliție vorbeau cu ea. Poliția Metropolitană din Londra nu a comentat incidentul.

Sute de activiști de mediu s-au adunat la Londra

Grupul ecologist Greenpeace a anunțat că doi dintre activiștii săi au escaladat hotelul Intercontinental din Mayfair și au desfășurat un banner uriaș deasupra intrării sale pe care scrie „Make Big Oil Pay” în semn de protest față de o adunare a comercianților de petrol și gaze care are loc în interiorul clădirii.

Sute de demonstranți s-au adunat în fața clădirii pentru a protesta față de influența industriei asupra politicii de mediu din Marea Britanie și din toată lumea. Protestatarii au blocat intrările și au împiedicat delegații să intre în clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Greta Thunberg, reținută la Londra, după un protest. Cum a ajuns activista suedeză în mâinile polițiștilor