Antena Meniu Search
x

Greva de la Hollywood a încetat, după ce scenariştii şi studiourile au ajuns la un acord. Actorii încă refuză să vină pe platouri

Greva scenariştilor de la Hollywood s-a încheiat, după ce aceştia au ajuns la un acord cu studiourile. Actorii şi dansatorii încă protestează însă, refuzând să mai vină pe platouri, relatează Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.10.2023, 11:23

Greva de la Hollywood a încetat, după ce scenariştii şi studiourile au ajuns la un acord. Actorii încă refuză să vină pe platouri
Greva de la Hollywood a încetat, după ce scenariştii şi studiourile au ajuns la un acord. Actorii încă refuză să vină pe platouri - Profimedia

"99% dintre membrii WGA (Sindicatul scenariştilor americani - WGA, n.r.) au votat în favoarea ratificării" acordului cu studiourile, a scris acest sindicat pe reţelele sociale.

Scenariştii de la Hollywood au încetat greva

Luna trecută, după 148 de zile de grevă, sindicatul scenariştilor a anunţat un acord cu marile studiouri în favoarea unei creşteri a remuneraţiei lor, afectată în era streamingului, şi a sporirii măsurilor de protecţie în faţa inteligenţei artificiale (IA).

Nu au existat îndoieli cu privire la ratificarea acestui acord de către majoritatea celor 11.500 de membri ai sindicatului, iar scenariştii au revenit la muncă, ceea ce a permis, săptămâna trecută, revenirea principalelor talk-show-uri americane.

Pe acelaşi subiect

Actorii şi dansatorii, încă în dezbateri cu studiourile

Dacă scenariştii au revenit la muncă, circa 160.000 de actori, cascadori, dansatori şi alţi profesionişti de pe micile şi marile ecrane, care s-au alăturat grevei în iulie, nu au ajuns încă la un acord cu studiourile.

Discuţiile dintre actorii grevişti din marele sindicat SAG-AFTRA şi conducerea studiourilor de la Hollywood au început săptămâna trecută şi urmau să fie reluate luni.

Însă revendicările salariale ale SAG-AFTRA, precum şi solicitarea unor garanţii în faţa IA, merg mai departe decât cele ale colegilor lor scenarişti.

Actorii se tem că IA va fi utilizată pentru a le fi clonate vocea şi imaginea, fără consimţământul lor şi fără a fi remuneraţi.

Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care a reprezentat cele mai mari studiouri din industrie în timpul negocierilor cu WGA, a salutat luni ratificarea noului acord cu scenariştii care "reprezintă câştiguri şi protecţii semnificative" pentru cei din urmă şi "constituie un progres semnificativ pentru industria noastră". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Greva de la Hollywood a încetat, după ce scenariştii şi studiourile au ajuns la un acord. Actorii încă refuză să vină pe platouri