Gripa aviară scumpește "bijuteria culinară" a Franței. Producătorii de fois gras se pregătesc chiar și de o dublare a prețurilor
Gripa aviară îi lasă pe francezi - de sărbători - fără fois gras. Iar dacă se va găsi, va fi mult mai scump. Crescătorii spun că, din cauza epidemiei, au fost nevoiţi să-şi taie răţoii şi gâscanii de la care obţineau preparatul de lux. Ficatul femelelor este mult mai mic şi mai greu de prelucrat, iar asta înseamnă că o cutie de fois gras va costa mult mai mult.
- "M-a înșelat. Mi-a luat casa!" Administratora unui bloc din Capitală, ucisă de un vecin. DETALII la Observator 17:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- Imagini de la locul prăbuşirii dronei, în Insula Mare a Brăilei. Craterul format are un diametru de 4 m
Unii comercianţi au avansat chiar o dublare a preţurilor. Oricum, activiştii pentru drepturile animalelor denunţă de foarte mult timp producerea fois gras, pentru că acesta implică supraalimentarea păsărilor, pentru a li se mări foarte mult ficatul. Este motivul pentru care însuşi Regele Charles a interzis prezenţa acestui pate în reşedinţele monarhiei britanice. Însă Franţa continuă să fie cel mai mare producător, dar şi consumator din lume.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰